The Stepford Wives (2004)

Make one.

Jammer dat een topcast zijn talenten aan deze film verspilt.
play

4,9 details

  • 93 Min
  • Komedie
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Joanna Eberhart (Nicole Kidman) is een succesvolle baas van een televisie station. Wanneer zij wordt ontslagen, stort Joanna in. Haar man Walter (Matthew Broderick) staat erop te verhuizen van Manhattan naar het chique en moderne Stepford in Connecticut. Daar aangekomen, wordt Joanna goede vrienden met Bobbie Markowitz (Bette Midler), een joodse schrijfster en herstellend alcoholiste. Ze komen er tot hun ergernis achter dat alle huisvrouwen in Stepford eng zijn in hun perfectie. Joanna en Bobbie vragen zich af wat er gebeurt achter de gesloten deuren van de Stepford Men's Association. Waarom is alles zo perfect in Stepford? En zal het al te laat zijn wanneer ze achter de schokkende waarheid komen?

Regie
Frank Oz
Cast
Nicole Kidman, Christopher Walken, Glenn Close, Bette Midler, Matthew Broderick, Jon Lovitz, Matt Malloy, David Marshall Grant, Roger Bart, Tom Riis Farrell, Lorri Bagley, Dylan Hartigan, Kate Shindle, Faith Hill, Fallon Brooking.
Budget
$ 90.000.000
Opbrengst
$ 102.000.000
Release
10.06.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Frank Oz | Cast: Nicole Kidman (Joanne Eberhard), Matthew Broderick (Walter Kresby), Bette Midler (Bobbie Markowitz), Glenn Close (Claire Wellington), Christopher Walken (Mike Wellington) e.a.

Frank Oz werd bekend als de stem van verschillende Muppets, personages uit Sesamstraat en Yoda uit Star Wars. Daarnaast is hij ook een regisseur die vooral bekend is geworden door films als Little Shop Of Horrors, Bowfinger en The Score. Met The Stepford Wives is hij echter minder succesvol: de film heeft nog niet genoeg opgebracht om de kosten te kunnen dekken. Dat is ook niet zo vreemd, want de film is een gezapige komedie die nooit echt grappig wordt en verder weinig te bieden heeft. Na testvoorstellingen is er heel wat aan de film gesleuteld en is er een aantal nieuwe scènes opgenomen, en het is zeer de vraag of dat de film goed gedaan heeft.

Aan het begin van The Stepford Wives stort succesvolle carrièrevrouw Joanna Eberhard volledig in, nadat ze op één avond is beschoten en ontslagen. Om tot rust te komen verhuist zij samen met haar man en kinderen naar het villastadje Stepford, ver weg van het drukke New York. In dit paradijs van ouderwetse burgerlijkheid voelt ze zich niet echt thuis, maar ze wil een poging wagen om haar huwelijk met haar man Walter te redden. Walter voelt zich wel echt thuis in Stepford, met name in de mannensociëteit. Joanna komt er echter al snel achter dat er iets mis is met de vrouwen van Stepford. Ze zijn altijd bezig, houden er een perfect huishouden op na, zien er altijd op hun best uit en staan altijd klaar voor geweldige seks met hun echtgenoot. Samen met mede-New Yorker Bobbie Markowitz probeert zij achter de geheimen van de Stepford vrouwen te komen, maar dat is niet gemakkelijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Stepford Wives Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Af en toe leuk, maar toch niet de beste film die ik ooit van Nicole Kidman of Christopher Walken heb......"

Roadrunner

"...[quote=patrob]Als je het origineel niet kent ook![/quote] In dat geval raad ik aan deze versie te v......"

patrob

"...[quote=Roadrunner]Als je het origineel al kent, dan valt deze erg tegen. Diegenen zijn gewaarschuwd!......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Stepford Wives

acties