Stille Nacht

Stille Nacht (2004)

Reviews (2)

Spider-fan

Avatar

Een goede Nederlandse thriller en die zijn zeldzaam. Daarom moeten we deze film koesteren. Zo mogen er meer komen.

Ondanks het onderwerp en het feit dat een vrouw aan het roer stond is de 'man-vijandigheid' vrij laag gehouden. In feite is het een sympathieke film.

En mensen die zeggen dat een thriller voorspelbaar is en dat ze het einde al zagen aankomen of het vanaf het begin van de film al wisten, zijn niet te vertrouwen. Je weet het einde nooit voordat je het gezien hebt, tot die tijd kun je er alleen naar raden.
En de twists in deze film zijn uitstekend.

goaskalice

Avatar

Hmn... volgens IMDb is elke nieuwe film die Ineke Houtman maakt een achtste punt slechter dan haar vorige. Ik hoop voor haar dat dat niet zo blijft. Ik ga in ieder geval wel kijken hoe deze film is. Madelief was een degelijke film. Hopelijk is het acteerwerk niet te slecht en het script niet te doorzichtig (zoals de gemiddelde Nederlandse film). Overigens vind ik dat ook wel gezegd mag worden dat de Nederlandse film tegenwoordig hoogtijdagen beleefd... Regisseurs als Eddy Terstall, Pieter Kuijpers, Martin Koolhoven, Lodewijk Crijns, Erik de Bruyn en toekomstig aanstormend talent brengen de Nederlandse film hopelijk snel weer op een respectabel niveau binnen de Europese cinema.