Godsend (2004)

Adam Duncan. Born: December 11, 1987. Died: December 12, 1995. Born September 23, 1996.

Een film over klonen had best iets goeds kunnen opleveren, maar dat is met Godsend niet het geval.
play

4,2 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Canada
102 Min Verenigde Staten

Paul en Jessie Duncan verliezen hun achtjarige zoontje Adam tijdens een verkeersongeluk. Ze krijgen dan hulp van wetenschapper Richard Wells, die hun zoon via het klonen van zijn DNA opnieuw geboren kan laten worden. Maar als deze Adam dan ook de leeftijd van acht jaar bereikt begint hij ineens drastisch te veranderen en komt zijn ware aard naar boven.

Regie
Nick Hamm
Cast
Robert De Niro, Greg Kinnear, Rebecca Romijn, Cameron Bright, Raoul Bhaneja, Munro Chambers, Jenny Levine, Deborah Odell, Merwin Mondesir, Elle Downs, Edie Inksetter, Jake Simons, Thomas Chambers, Jeff Christensen, Sava Drayton.
Release
30.04.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Nick Hamm | Cast: Greg Kinnear (Paul Duncan), Rebecca Romijn-Stamos (Jessie Duncan), Robert De Niro (Richard Wells), Cameron Bright (Adam Duncan) e.a.

De kloontechniek staat weliswaar nog in de kinderschoenen, toch is men al heel ver. Na een reeks van succesvolle experimenten is de wetenschap in staat om ook de mens te klonen. Dit biedt een keur aan interessante mogelijkheden. Zo zouden ouders die hun kind hebben verloren een exacte kopie daarvan terug kunnen krijgen. Maar klonen is ook iets engs en de discussies over de morele en ethische kwesties die hierbij om de hoek komen kijken zijn dan ook niet van de lucht. Mogen we zomaar gaan rommelen met Gods creatie enkel omdat we het kunnen? Hoe dan ook, klonen biedt genoeg stof om er een interessante, intrigerende, prikkelende en tot de verbeelding sprekende film van te maken. Godsend is helaas niets van dat alles…

Paul en Jessie (Greg Kinnear en Rebecca Romijn-Stamos) zijn de ouders van de zojuist acht jaar geworden Adam (Cameron Bright) en met z'n drieën vormen ze een gelukkig gezinnetje. Dit geluk wordt wreed verstoord als Adam vlak na z'n achtste verjaardag dodelijk verongelukt. Direct na de begrafenis worden Paul en Jessie benaderd door Richard Wells (Robert De Niro), die Jessie nog kent van vroeger en die hen een – op z'n zachts gezegd – nogal ongebruikelijk voorstel doet. Richard is gespecialiseerd in de genetica en eigenaar van een kloonkliniek genaamd ‘Godsend’. Hij biedt aan om de overleden Adam weer “tot leven” te brengen door middel van een illegale en experimentele kloontechniek. Eerst reageert het koppel hevig verontwaardigd op dit ongepaste voorstel, maar uiteindelijk besluiten ze er toch op in te gaan. Het experiment verloopt succesvol en na 9 maanden bevalt Jessie van een blakende jongen die genetisch identiek is aan Adam. Het gezin lijkt weer compleet en het kind, ook Adam genaamd, groeit op als een gezonde jongen, net zoals de eerste Adam dat ook deed. Maar als de nieuwe Adam de leeftijd van de oude Adam is gepasseerd, lijkt het erop dat zijn leven daarmee op onbekend terrein komt en gebeuren er rare dingen. Adam krijgt last van waanvoorstellingen en angstaanvallen en soms is hij volledig afwezig en lijkt hij wel iemand anders te zijn. Paul, Jessie en ook Richard staan voor een raadsel, maar zetten alles op alles om Adam te helpen…

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Godsend Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Een tussendoorfilmpje dat wel boeit maar veel beter uitgewerkt had kunnen worden..."

Roger

"...Zeer matige film, voorspelbaar en erg cliché...."

AutoBoss

"...Waarom riep ie nou zomaar uit het niets "Boobies!"? O+ (Zie ook [url=http://www.imdb.com/title/tt03......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Godsend

acties