play

7,3 details

  • 108 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
108 Min Nederland

Film over de bewoners van de enige straat in een nooit afgebouwde nieuwe wijk in 1960. Thomas is een jongen van 12 die zich verkleed als een neger en zich Lumumba noemt. Zijn ouders, de slager en zijn vrouw Martha, hebben onoverkomelijke sexproblemen. Zij wijst hem steeds af. Bij de boswachter Anton en zijn vrouw Elisabeth speelt iets anders. Zij verlangt hevig naar een kind, maar hij is onvruchtbaar. Thomas raakt bevriend met de postbode. De postbode is een manipulator die geobsedeerd is door de privélevens van de bewoners van de wijk. Voor het bezorgen van de post leest hij die eerst zelf.

Regie
Alex van Warmerdam
Cast
Jack Wouterse, Annet Malherbe, Theo van Gogh, Olga Zuiderhoek, Alex van Warmerdam, Leny Breederveld, Cecile Heuer, Loes Luca, Veerle Dobbelaere, Loes Wouterson, Rudolf Lucieer, Leonard Lucieer, Annemarie Blom, Dary Some, Jacques Commandeur.
Release
17.04.1992

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

videotrailers & clips

Laatste reacties

Mandaah

"...Heb deze film laatst nog gezien. Leuk dat ie nu op tv nog es voorbij komt. Ik was zeer verrast dat m......"

GiLuX

"...Erg sterk...."

johannes

"...Zo, al 3 reakties:E Neemt niet weg dat ik het met bovenstaande mensen helemaal eens ben. Het is ee......"

De Noorderlingen

acties