7,3 details

  • 30 Min
  • Korte film
  • Nederland
30 Min Nederland

Een journalist van een locale krant beseft dat zijn leven tot stilstand is gekomen als zijn voormalig studievriend Max, een ongetalenteerd schrijver, een boek gepubliceerd heeft. Geschokt door deze onrechtvaardigheid vormen zich gedachten in zijn hoofd over een groot complot van middelmatigheid. Een briefje van de mysterieuze K. is het begin van een vreemd en intrigerend avontuur langs oude boeken van cultuurpessimisten en Egyptische sarcofagen. Wordt de journalist langzaam gek, of moet hij werkelijk vechten tegen het systeem...

Regie
Elbert van Strien
Cast
Daan Schuurmans, Fedja van Huêt, Hadewych Minis, Ellen de Man Lapidoth, Sacha Bulthuis, Lukas Dijkema, Guus van der Made, Han Kerkhoffs, Simon Olive.

Filmtotaal Recensie

Regie: Elbert van Strien | Cast: Fedja van Huêt (journalist), Ellen de Man Lapidoth (Betty), Han Kerckhoffs (hoofdredacteur) e.a. | Speelduur: 30 minuten

We mogen zo aan het einde van dit jaar weer in onze handjes klappen, want er worden maar liefst twee Nederlandse korte films uitgebracht: Wereld van Stilstand en Valse Wals. Dit feit is op zichzelf al feestelijk, want het gebeurt namelijk maar zelden dat je in Nederland de kans krijgt om korte films op 35 mm te zien. Op basis van de kwaliteit hoeft u in de zaal straks echter niet tweemaal op te staan voor een ovatie, maar slecht eenmaal, en wel bij de kortste van de twee: Wereld van Stilstand van Elbert van Strien (1964).

Vanaf het eerste beeld in dit als fotofilm geafficheerde werk, dompelt Van Strien de kijker onder in zijn fascinerende zwart-wit wereld. De regisseur heeft slechts 30 minuten nodig om aan de hand van stilstaande beelden een geheel op zichzelf staand verhaal te vertellen, waarvoor hij eerder dit jaar genomineerd werd in de categorie 'beste korte film' op het 25e Nederlands Film Festival.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Wereld van stilstand

acties