Caterina va in città (2003)

Sometimes you just want to fit in...or not

Reviews (1)

DelCorazon

Avatar

Bij een Italiaanse film verwachten velen een drukke/ chaotische film, iets dat aan je voorbij raast. Vaak ten onrechte, maar in dit geval klopt het wel.
Wat mij betreft hadden er wel iets meer rustmomenten in gemogen... eventjes een paar minuten uitpuffen voor de volgende drukke scene.

Toch krijgt deze film van mij acht sterren. De cast speelt overtuigend, vooral ook de jongeren. De vader en moeder van Catalina zetten een fantastische performance neer; vader (zwaar gefrustreerd) die als een soort van loser die zijn naïeve vrouw op zijn beurt nog als een grotere loser ziet, en dit ook laat merken. De wisselwerking tussen hun is vaak zowel irritant als tegelijkertijd ook hilarisch... een ongemakkelijk gevoel tegelijkertijd met een schaterlach.

Hoofdrolspeelster Catalina zet ook een overtuigende rol neer als het bedeesde meisje die het toch met iedereen vinden kan. Toch wordt eigenlijk niet echt duidelijk waarom iedereen zo met haar wegloopt.
Misschien is dit ook wel de kracht van de film; als kijker vraag je je elk moment af hoe lang het zal duren voordat de haar 'ietwat extreme vriendinnen' haar zat zijn. Zeer herkenbaar en wat ongemakkelijk.

Toch kijk je de film wel met een goed gevoel uit, het verhaal verslapt geen moment. Daar zorgt de cast en wel voor en het script die vaak net op tijd met de juiste acteurs op de proppen komt.
Het enige min puntje is wat ik al in het begin noemde; een paar rustpuntjes meer hadden de film geen kwaad gedaan.