Shark Tale (2004)

The story of what happens when one little fish tells a great white lie...

Shark Tale lijdt onder een schrijnend gebrek aan inspiratie bij de makers.
play

5,4 details

  • 90 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Avontuur
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

De zeewereld wordt opgeschrikt wanneer de zoon van baas van de onder(zee)wereld gedood wordt. De jonge vis Oscar wordt gevonden op de plek van de moord. De slimme Oscar maakt gebruik van de situatie door zich voor te doen als de held die het criminele kopstuk daadwerkelijk heeft omgebracht, maar hij komt er al snel achter dat dit de nodige consequenties met zich mee brengt.

Regie
Bibo Bergeron
Vicky Jenson
Cast
Will Smith, Robert De Niro, Angelina Jolie, Martin Scorsese, Renée Zellweger, Jack Black, Peter Falk, Michael Imperioli, Vincent Pastore, David Soren, Bobb'e J. Thompson, Ziggy Marley, Doug E. Doug, David P. Smith, Katie Couric, David P. Smith.
Budget
$ 75.000.000
Opbrengst
$ 367.275.019
Release
01.10.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Bibo Bergeron, Vicki Jenson, Rob Letterman | Cast: Will Smith (Oscar), Jack Black (Lenny), Robert De Niro (Don Lino), Renée Zellweger (Angie), Martin Scorsese (Sykes), e.a.

Is Shark Tale wat het lijkt: een poging om Pixars onderwateravontuur Finding Nemo op eigen terrein te verslaan? Doet de wrok van gevallen Disney-engel Jeffrey Katzenberg zich nog altijd gelden op de animatieafdeling van Dreamworks? Zo ja, dan moet Katzenberg zich nu voelen als een bepaalde coyote, na de zoveelste mislukte poging een bepaalde loopvogel te verschalken. Shark Tale is lichtjaren verwijderd van de kwaliteit die Finding Nemo wist te bieden. De makers hebben zwaar ingezet op de indrukwekkende voicecasting (waarvoor onder anderen Robert De Niro en Martin Scorsese zijn gestrikt) maar zijn vergeten een meeslepend verhaal te verzinnen, of personages te creëren waarmee (jeugdige) kijkers zich kunnen identificeren. Kennelijk zijn ze ervan uitgegaan dat een haai met de gelaatstrekken en de maniërismen van De Niro, of een kogelvis die net zo hyperactief kletst als Scorsese en dezelfde wenkbrauwen heeft, op zichzelf grappig genoeg is om tot een geslaagd produkt te komen… en dat is dus niet zo. Enkele aardige vondsten ten spijt, zal deze familiefilm de meeste gezinnen opmerkelijk koud laten.

Wat Shark Tale wel met Pixars kaskraker gemeen heeft is – naast de vegetarische haai – een simplistische moraal. Ook hier fungeert het avontuur dat de personages beleven als één grote wijze levensles, of liever gezegd twee: ‘je hoeft niet rijk en beroemd te zijn om iets voor te stellen’, en ‘als je van iemand houdt, accepteer je hem/haar zoals hij is’.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Shark Tale Nieuwsberichten

Laatste reacties

JamesBond

"...Toch wel een leuke film... Totaal niet als (de) Finding Nemo :) Origineel verhaal met Will Smith, en......"

tukkerstein

"...Ik heb deze film nog nooit gezien maar ik vond Finding Nemo een behoorlijk zwakke film. Een standaar......"

laguitara

"...IK vond en vind het nog steeds een leuke film...vooral die 2 kwallen met hun humor. Wat maak je je......"