Mean Creek (2004)

You can never go back.

Voor wie een heftig drama niet uit de weg gaat is de film absoluut een aanrader.
play

7,2 details

  • 90 Min
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Wanneer een Sam aan zijn oudere broer bekent dat hij op school wordt gepest door George, besluiten ze samen de pestkop een lesje te leren. Ze nodigen George samen met wat vrienden uit voor een boottochtje, maar het uitje loopt totaal uit de hand.

Regie
Jacob Aaron Estes
Cast
Josh Peck, Rory Culkin, Trevor Morgan, Scott Mechlowicz, Carly Schroeder, Branden Williams, Ryan Kelley, Kaz Garas, J.W. Crawford, Raissa Fleming, Michael Fisher-Welsh, Heath Lourwood, Shelly Lipkin, Ryan Peterson, Hagai Shaham, Michael Fisher-Welsh.
Budget
$ 500.000
Opbrengst
$ 603.943
Release
15.01.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Jacob Aaron Estes | Cast: Rory Culkin (Sam), Ryan Kelley (Clyde), Scott Mechlowicz (Marty), Trevor Morgan (Rocky), Josh Peck (George), Carly Schroeder (Millie), e.a.

Op iedere school loop er wel één rond, een vervelende pestkop, die kennelijk zijn gebrek aan leervermogen moet compenseren door van tijd tot tijd één van zijn medescholieren eens flink af te rossen. In dit geval is dat medescholier Sam, en Sam kan niet wachten om die etterbak eens een ongenadig koekje van eigen deeg te geven. Een wraakscenario wordt gesmeed, maar Sam kan dan nog niet bevroeden welke gevolgen dat zal hebben voor zijn leven en dat van zijn vrienden…

Met een gehavend gezicht vertelt Sam aan zijn broer Rocky hoe hij in elkaar is geslagen door George, de grootste rotzak van de school. Samen bedenken ze een ultiem plan om George voor eens en voor altijd terug te pakken. Onder het valse voorwendsel van Sam's verjaardag nodigen ze hem uit voor een boottochtje op de rivier, met als enig doel de pestkop tijdens deze tocht eens goed te pakken te nemen. Samen met Rocky's vrienden Clyde en Marty en Sams schoolvriendinnetje Millie beginnen ze aan de uitvoer van hun uitgekookte plan. Maar al snel leert Sam een andere kant van George kennen. De te dikke jongen met een leerprobleem blijkt namelijk af en toe best aardig en grappig te zijn en zolang hij zijn zelfbeheersing niet verliest, valt hij wel mee. Eigenlijk is George alleen maar wanhopig op zoek naar vriendschap. Sam begint steeds meer te twijfelen of ze het plan nog wel moeten doorvoeren. Op aandringen van Millie besluit hij de anderen over te halen om het complot af te blazen en er maar gewoon een leuk boottochtje van te maken. Maar terugkeren op de ingeslagen weg blijkt niet zo gemakkelijk, want George valt regelmatig terug in zijn oude gedrag en is bij tijd en wijle onuitstaanbaar irritant. Vanaf het moment dat ze in het bootje stapten leek het lot dan ook beslist en een dramatisch einde onomkeerbaar…

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...De film begint wat saai, maar naarmate hij vordert wordt hij ook steeds beter. Wel een beetje een v......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mean Creek

acties