Guess Who (2005)

His house. His rules. Some in-laws were made to be broken.

5,5 details

  • 105 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Percy Jones (BERNIE MAC) is een fiere man die er rotsvast van overtuigd is altijd gelijk te hebben, vooral als het op zijn familie aankomt. Eén ding is zeker: geen enkele man zal ooit goed genoeg zijn voor dochterlief Theresa (ZOË SALDAÑA) en de lange lijst 'nietsnutten' met wie Theresa al uitging, versterkten enkel deze overtuiging. Wanneer Theresa haar nieuwe vriend Simon (ASHTON KUTCHER) wil gaan voorstellen, onderzoekt vader Percy, afdelingshoofd bij een bank, of deze wel kredietwaardig is. Percy is aangenaam verrast bij het ontdekken dat Simon een succesvol beursmakelaar is en kijkt er nu zelfs naar uit hem te ontmoeten. Hij stelt zich de ideale schoonzoon voor als een combinatie van Denzel Washington, Colin Powell en Tiger Woods ... Groot is zijn teleurstelling dan ook als hem een blanke Simon voorgeschoteld wordt.

Regie
Kevin Rodney Sullivan
Cast
Ashton Kutcher, Zoe Saldana, Bernie Mac, Robert Curtis Brown, Sherri Shepherd, Niecy Nash, Nicole Sullivan, Jessica Cauffiel, Judith Scott, Phil Reeves, JoNell Kennedy, RonReaco Lee, Paula Newsome, Hal Williams, Kellee Stewart.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 68.915.888
Release
25.03.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Kevin Rodney Sullivan | Cast: Ashton Kutcher (Simon Green), Bernie Mac (Percy Jones), Zoë Saldaña (Theresa Jones), Judith Scott (Marilyn Jones) e.a | Duur: 105 min.

Bijna veertig jaar geleden kwam Guess Who’s Coming to Dinner uit, waarin een blank gezin werd geconfronteerd met hun aanstaande zwarte stiefzoon en zijn ouders. De film kreeg nogal wat kritiek te verduren: hij zou te braaf zijn en zich er te makkelijk van afmaken door de stiefzoon een succesvolle dokter en het gezin uiterst liberaal te laten zijn. Toch is Guess Who’s Coming to Dinner een wonder van politiek engagement en harde statements in vergelijking met Guess Who, een herinterpretatie waarin de rollen zijn omgedraaid.

Theresa Jones is ruimdenkend opgevoed. Ze verwacht dan ook geen problemen als ze haar vriendje Simon mee naar huis neemt zonder haar familie te vertellen dat hij blank is. Volkomen onterecht natuurlijk: meteen als ze uit de taxi stappen ziet haar vader de zwarte taxichaffeur aan voor Theresa’s vriendje en beveelt hij Simon de koffers bij de deur te zetten. Op deze scène en een relatief harde sequentie rond racistische grappen (verreweg het sterkste stuk van de film) na laat de film raciale vooroordelen nauwelijks aan bod komen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

-Jenny-

"...Ik was hier gisteren naar toe gegaan en vond hem eigenlijk best wel grappig. Ik snap wel dat veel me......"

spacey

"...Ben benieuwd of hij echt zo slecht is als ik denk!..."

LordOgre

"...Haha, een 1 gestemd door mij en ik heb hem niet gezien, wat ben ik toch weer door en door slecht! :e......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Guess Who

acties