The Score

The Score (2001)

There are no partners in crime

Reviews (1)

Glennekeeeee

Avatar

Een man die een allerlaatste klus doet voor hij uit het criminele wereldje stapt. Het is een jaarlijks wederkerend fenomeen waar alleen al de Stathams en andere van deze wereld er minstens eentje per jaar voorschotelen. Met een cast als Brando, De Niro en Northon hoop je toch dat deze namen deze film hebben aangenomen wegens een sterk scenario maar niets is minder waar.

De film begint wel lekker aardig. Een leuke openingscène waarin De Niro een kluis opent bevat ook de nodige humor en de eerste ontmoeting tussen Northon en De Niro en niet veel later een dialoog tussen de 3 groten tonen het potentieel van deze film. Alleen heeft deze film een probleem dat wel vaker bij een 'heist' film voorkomt. Alles word gefocust op die ene heist en al is de rest is voorspel. Dit voorspel bevat dan nog eens echt weinig memorabele scènes. Bijvoorbeeld een scène in het park waarin codes moeten overgedragen worden zou voor een spanningsboog moeten zorgen, uiteindelijk is die scène bijna lachwekkend en wekt het allerminst de spanning op. Ook de voorspelbaarheid is hier aanwezig. De baas met schuldproblemen, de oude knar zijn laatste job die twijfelt en de jonge snaak die zijn ambities voorbijgaat en niet zo koosjer is. Het maakt van The Score een matige voorspelbare warboel waar uiteindelijk de finale wel biedt wat ervan verwacht moge worden. Er word vastgehouden aan de kwaliteiten van de personages (geen onverwachte tegenslagen bijvoorbeeld die ei zo na de heist zouden doen mislukken: nee, de niro is een kei, northon een talent dus die heist op zich is geen probleem) en de heist op zich is pienter genoeg uitgeschreven om de film een waardig hoogtepunt te geven. De twist daarna is dan weer voorspelbaar en nogal zeemzoet wat dan weer voor een domper zorgt.

Het maakt van The Score een matige film die enkel overeind blijft door de cast maar met deze cast zat er zo veel meer in. Een saai kabbelend verhaal dat enkel in het begin en aan het einde voor de nodige vaart en spanning zorgt. De muziek was wél top maar het camerawerk was over de hele lijn ook niet van sterke kwaliteit...

6/10