The Forgotten (2004)

On September 24th everything you've experienced, everything you've known, never happened.

Een interessante film op die het jammer genoeg uiteindelijk toch niet redt.
play

5,3 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Horror
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

Telly Paretta wordt gekweld door de herinnering aan de dood van haar 9-jarig zoontje Sam. Terwijl ze het verlies en de daaropvolgende vervreemding van haar man Jim probeert te verwerken, krijgt ze van haar psychiater Dr. Munce te horen dat ze aan waanideeën lijdt en dat haar zoontje nooit bestaan heeft. Geschokt probeert ze sporen van Sams bestaan te vinden, maar die lijken wel te zijn uitgewist...

Regie
Joseph Ruben
Cast
Julianne Moore, Dominic West, Gary Sinise, Alfre Woodard, Anthony Edwards, Linus Roache, Robert Wisdom, Jessica Hecht, Tim Kang, Christopher Kovaleski, Felix Solis, Matthew Pleszewicz, Kathryn Faughnan, Scott Nicholson, P.J. Morrison, Katie Cooper.
Budget
$ 42.000.000
Opbrengst
$ 117.575.636
Release
24.09.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Joseph Ruben | Cast: Julianne Moore (Telly Paretta), Gary Sinise (Dr. Jack Munce), Dominic West (Ash Correll), Anthony Edwards (Jim Paretta), e.a.

Ze zeggen wel eens dat een van onze dierbaarste bezittingen onze herinneringen zijn. De herinneringen aan blije, spannende, maar ook droevige gebeurtenissen vormen een belangrijk bezit met grote emotionele waarde. Maar hoeveel waarde mogen we eigenlijk hechten aan onze herinneringen? In hoeverre zijn ze betrouwbaar? Is alles wat we ons herinneren ook echt zo gebeurd, of houden onze herinneringen ons ook wel eens voor de gek? Kan het zijn dat we herinneringen hebben aan gebeurtenissen die helemaal nooit zijn voorgevallen? Met dit, ‘waarheid-of-fantasie?’-gegeven wordt vaak gespeeld in filmland en dit heeft al heel wat leuk materiaal opgeleverd. In The Forgotten wordt dit gegeven weer eens van een andere kant benaderd, wat een interessante film heeft opgeleverd, die het uiteindelijk tóch niet redt.

Telly Paretta (Julianne Moore) wordt verscheurd door verdriet vanwege het verlies van haar achtjarige zoontje Sam, die destijds samen met vijf andere kinderen omkwam bij een vliegtuigongeluk. Met behulp van haar man Jim (Anthony Edwards) en psychiater Dr. Jack Munce (Gary Sinise) probeert ze dit verlies te verwerken. Dit gaat echter zeer langzaam, want Telly kan de tragische gebeurtenis maar moeilijk naast zich neerleggen. Op een kwade dag vertelt haar psychiater haar de waarheid: Telly lijdt aan waanideeën en al haar herinneringen aan Sam zijn een creatie van haar eigen geest. Acht jaar terug heeft ze een miskraam gehad en sindsdien lijdt Telly aan een posttraumatisch syndroom. Ze is psychisch dusdanig in de war geraakt dat ze acht jaar aan herinneringen aan haar zoontje zelf heeft gefabriceerd. Er is dus nooit een Sam geweest! Telly wil daar uiteraard niks van horen en gaat wanhopig op zoek naar bewijzen van Sams bestaan, maar op de een of andere manier zijn alle bewijzen verdwenen of gewist. Telly is radeloos en denkt dat ze gek wordt. Dan ontmoet ze Ash Correll (Dominic West), de vader van een dochtertje dat ook bij het vliegtuigongeluk is omgekomen. Telly confronteert hem met het ongeluk, maar Ash weet niet waar ze het over heeft. Hij kent Telly niet eens en heeft nooit een dochter gehad – hij kan het zich in ieder geval niet meer herinneren... of misschien toch wel?

videotrailers & clips

Laatste reacties

Kabol

"...Verkeerde trailer :-) Deze is van een serie, The Forgotten, over een dood gevonden tienermeisje...."

Steve-O

"...Vond deze anders wel goed hoor! En ja het was hier en daar een beetje onduidelijk en abstract maar o......"

Roger

"...Op zich aardige film, al heb je toch al snel door wat de clou is, beetje afgeraffeld einde, maar uit......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Forgotten

acties