Uprising (2001)

They did the one thing the Nazis never expected. They fought back.

Reviews (2)

Tarkus

Avatar

Het is en blijft een indrukwekkend oorlogsdrama, dat ik nu voor de zoveelste keer opnieuw heb bekeken.
Een film die mensen, zeker in deze tijden, tot nadenken moet aanzetten.

Commentaar 2006:
Deze film is in menig opzicht indrukwekkend. Niet alleen om het onderwerp, maar ook de prachtige vertolkingen en decors zijn de moeite waard. Het onderwerp op zich is al interessant genoeg om deze film niet te missen. Zelden werd er een film gemaakt waarin de Joodse opstand in het Getto van Warschau zo indrukwekkend in beeld wordt gebracht. De rollen van de hoofdrolspelers, Hank Azaria, David Schwimmer (hier veel beter dan in 'Band Of Brothers'), Jon Voight en Donald Sutherland zijn perfect gekozen. Vooral Voight, als de SS generaal Stroop is geloofwaardig neergezet. Maar ik ben vooral ook gecharmeerd door Leelee Sobieski, die een fantastische rol neerzet. Maar wellicht is dat omdat ik haar al in elke film waarin ze meespeelt fantastische dingen heb zien doen, en een van de beste nieuwe getalenteerde actrices van de laatste jaren vind.
Maar om bij de film en het verhaal te blijven, de film is zeker en vast het bekijken waard. En is aangrijpend in menig opzicht. Ook hier, net als in 'The Pianist' worden de gruwelijke feiten getoond zoals ze zich hebben voorgedaan. Een film die iedereen zou gezien moeten hebben. Meer dan 5 sterren waard.

Eindbaas

Avatar

Ik heb deze film tijdje terug gezien toen ik verbleef in Washington, hij was toen op HBO uitgezonden als mini-serie, 3 afleveringen van 1 uur.

Hij maakte veel indruk op me, eindelijk zie je eens niet hoe joden als makke lammetjes weggevoerd worden, maar hoe het ook vechters zijn met badass skills.

Het was ook voor mij de eerste keer dat ik David Schwimmer zag in een oorlogsserie/film, later BandofB uiteraard.

echt een aanrader