Finding Neverland (2004)

Unlock your imagination.

Een goed gemaakte en geacteerde film over de schepper van 'Peter Pan' en de inspiratie voor zijn meesterwerk.
play

7,3 details

  • 106 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
106 Min Verenigde Staten

Londen, 1904. Toneelschrijver James M. Barrie (Johnny Depp) voelt zich geklemd in de regels van zijn bestaan. Hij vindt toevlucht in zijn kleurrijke fantasie waarin alles mogelijk is. Wanneer hij weduwe Sylvia (Kate Winslett) en haar vier kinderen ontmoet, vindt Barrie de inspiratie voor zijn bekendste werk: Peter Pan. Hij deelt met de familie de magie van het geloven in je eigen fantasie zodat een wereld ontstaat waarin alles mogelijk is.

Regie
Marc Forster
Cast
Johnny Depp, Kate Winslet, Dustin Hoffman, Freddie Highmore, Kelly Macdonald, Radha Mitchell, Julie Christie, Ian Hart, Mackenzie Crook, Jimmy Gardner, Eileen Essell, Joe Prospero, Luke Spill, Oliver Fox, Nick Roud.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 51.676.606
Release
11.11.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Forster | Cast: Johnny Depp (James Matthew Barrie), Kate Winslet (Sylvia Llewelyn Davies), Freddie Highmore (Peter Llewelyn Davies), Dustin Hoffman (Charles Frohman), Julie Christie (Emma du Maurier), e.a.

Met Finding Neverland begint het Oscar-jachtseizoen voor Miramax, dat na Gangs of New York en Cold Mountain wederom uitpakt met een smaakvol geproduceerd kostuumdrama. (Dat die andere twee films het niet denderend deden tijdens Oscar Night vormt dus kennelijk geen beletsel.) Het verhaal over de bijzondere vriendschap tussen schrijver James Matthew Barrie en het gebroken gezin van Sylvia Davies en haar vier zoons wordt stijlvol in beeld gebracht en overtuigend vertolkt door Depp, Winslet, Christie en niet te vergeten Freddie Highmore als de jonge Peter (jaja) Davies. We krijgen te zien hoe de inspiratie voor ‘Peter Pan’ ontkiemt in Barrie’s fantasie, waarbij de film trouwens steeds netjes 1 en 1 voor ons bij elkaar optelt. Deze film is een pleidooi vóór de kracht van de verbeelding. Tegelijkertijd is Finding Neverland soms een behoorlijk klef melodrama, dat zoveel mogelijk op safe blijft spelen.

J.M. Barrie (een subtiele rol van Johnny Depp) wordt aan ons voorgesteld als een niet al te succesvolle toneelschrijver, wiens laatste stuk op zijn best lauw is ontvangen. Hij staat onder grote druk om met zijn volgende creatie de zalen weer te doen vollopen, maar kan maar niet op een goed idee komen. Dan maakt Barrie tijdens een brainstormsessie in het park kennis met de jonge weduwe Sylvia Davies en haar vier zoons. Barrie’s jongensachtige speelsheid maakt hem direct geliefd bij Sylvia en haar jongens, met uitzondering van de kleine Peter, die zijn geloof in ‘doen alsof’ is kwijtgeraakt. Barrie bouwt een zeer hechte band op met de broertjes Davies en met Sylvia, en brengt puur met zijn verbeeldingskracht weer wat vrolijkheid in hun levens. Op zijn beurt vindt Barrie inspiratie bij het gezin, in het bijzonder bij Peter, die zich stug blijft verzetten tegen het idee dat fantasie bergen kan verzetten.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Finding Neverland Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Mooie film is dit, met een goede cast. Vooral de kinderen doen het ook zeer goed naast de twee grot......"

Annefleur

"...Kvond einde wel mooi en zielig.. maar kvond em wel iets te lang en best saai eigenlijk!! Nee Johnny,......"

benjamin

"...Schitterende film over de macht van fantasie. Bijzonder mooie rol van Depp, maar ook zeker van Julie......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Finding Neverland

acties