One Hour Photo (2002)

The things that we fear the most have already happened to us...

Reviews (1)

AngelEyes

Avatar

Vond het op zich een prima thriller, zeker het eerste uur, waarin je op een grondige manier kennis maakt met het hoofdpersonage van de film, Sy. Een man zoals ze in het echt ook bestaan: op het eerste gezicht een doodgewone, aardige man met vriendelijke belangstelling voor de beslommeringen van een gezin, maar achter de facade schuilt een eenzame man die naar compensatie zoekt door zich (in zijn fantasie) deelgenoot proberen te maken van dat gezin. De spanningsopbouw is oke, maar het eind vond ik geloof ik niet zo, al kan ik me niet meer helemaal herinneren wat het eind precies was.

Verder is de rol van Robin Williams van grote klasse (hoewel hij een vrij oppervlakkig personage speelt) en bewijst hij een veelzijdig acteur te zijn. Het leverde hem een terechte Oscar nominatie op.

Minder puntje schuilt vooral in wat eigenlijk een goed punt zou moeten zijn: de vormgeving. Die ziet er erg gelikt en mooi uit. Maar als je een rauw en indringend verhaal pretendeert te vertellen passen opgeruimde, glimmende decors en allerlei kleurenfilters daar eigenlijk niet bij. Andere minpunten vond ik de slappe muziek en de wat oppervlakkige personages. Het gezin is tenenkrommend stereotyp.

Conclusie: met name eerste uur boeiend, vooral door sterk spel van Williams, daarna wat minder. Pluspunt is ook nog de speelduur van anderhalfuur. Daardoor krijgt de film niet echt de kans in te zakken of opgevuld te raken met nodeloze subplotjes.
7/10