The Age of Innocence (1993)

In a world of tradition. In an age of innocence. They dared to break the rules.

Reviews (2)

AngelEyes

Avatar

Ik zal deze film maar weer warm aanbevelen; zoals gezegd een wat onderschatte film in het rijke oeuvre van de heer Scorsese. Laat zich een beetje zien als de oudere broer (of zus, zo je wilt) van Gangs Of New York. Waar deze laatste film de onderkant van de New Yorkse maatschappij van midden 19e eeuw belicht, doet Age Of Innocence dat voor de upper class van de generatie die daar op volgt. Verwacht geen grootse slachtpartijen, of een creepy Daniel "The Butcher" Day-Lewis, maar wel een authentiek portret van de levensstijl van de bourgeoisie (let vooral op de minutieus in beeld gebrachte interieurs!). Qua verhaal niet vreselijk sterk, maar in mijn ogen nog altijd sterker dan Gangs Of New York. Waarbij AOI natuurlijk het voordeel van de aanwezigheid van Winona Ryder heeft...
[rating 3.5]

AngelEyes

Avatar

Age of innocence is een wat onderbelichte film in het oeuvre van Scorcese. Dat is niet helemaal terecht. Hij brengt met veel gevoel voor sfeer en detail de high society van het New York van eind 19e eeuw in beeld. Het verhaal lijkt in beginsel op een wat slap oudevrouwenromannetje maar als de film afgelopen is blijkt dat het hier toch bovenuit is gestegen.
Ook het spel is goed. Winona Ryder zet prima een naïef meisje neer. Michelle Pfeiffer is goed in haar rol van onconventionele dame die lak aan etiquette heeft. Daniel Day-Lewis keek naar mijn mening iets te vaak starend voor zich uit, maar deed het verder ook goed.
Al met al een prima film in een genre waar ik verder niks mee heb.
7/10