The Edukators (2004)

Every Heart is a revolutionary cell

Een groepje jonge Duitse idealisten onderzoekt de mogelijkheden tot subversiviteit en rebellie.
play

7,2 details

  • 127 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Romantiek
  • Duitsland
  • Oostenrijk
127 Min Duitsland

Jan, Peter en Jule zijn in hun rebellerende jaren. Ze zijn bevriend omwille van hun passie om de wereld te verbeteren, zonder geweld. Complicaties volgen als Jule verliefd wordt op beide jongens en één van hun ludieke acties volslagen misloopt.

Alt titel
Fetten Jahre sind vorbei, Die
Regie
Hans Weingartner
Cast
Daniel Brühl, Burghart Klaußner, Julia Jentsch, Hanns Zischler, Stipe Erceg, Oliver Bröcker, Peer Martiny, Knut Berger, Bernhard Bettermann, Petra Zieser, Sebastian Butz, Laura Schmidt, Claudia Jakobshagen, Sylvia Haider, Claudio Caiolo.
Release
24.11.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: Hans Weingartner| Cast: Daniel Brühl (Jan), Julia Jentsch (Jule), Stipe Erceg (Peter), Burghart Klaußner (Hardenberg) e.a.

Regisseur Hans Weingarter geeft met The Edukators een kijk op zijn eigen leven van de afgelopen 10 jaar. Net als zoveel jonge mensen was ook hij op zoek naar een mogelijkheid om tot politieke verandering te komen, maar had hij geen idee waar hij moest beginnen. Toen hij op een dag door de Duitse ME op brute wijze uit zijn kraakpand werd gezet, nam hij zich voor om een film te maken die zijn kijk op de wereld uiteen zou zetten. Net als in zijn eigen leven spreekt Weingarter in The Edukators vooral de wens en de (on)mogelijkheden tot verandering uit. Antwoorden geeft de film niet, want die heeft hij zelf ook niet. Waar het om gaat is dat iedereen de vrijheid heeft om te kiezen voor wat voor hem belangrijk is. Niet voor niets geeft Weingarter aan dat hij hoopt dat de kijker na het zien van de film bij zichzelf te rade gaat en op zoek gaat naar zijn eigen revolutionaire ziel.

Wanneer Jule op een dag haar huur niet meer kan betalen neemt ze haar intrek bij haar vriend Peter, die samen met zijn maat Jan door geweldloze acties de wereld probeert te verbeteren. Jule denkt dat ze dit doen door 's nachts illegaal posters te plakken. Als Peter in z'n eentje op vakantie gaat, ontdekt Jule dat ze eigenlijk heel wat anders uitspoken. Ze verschaffen zich namelijk toegang tot kapitale villa's, waar ze vervolgens alle meubels en andere huisraad verplaatsen en de boodschap "die fetten Jahre sind vorbei" of "Sie haben zuviel Geld" achter laten. Deze teksten ondertekenen ze met 'Die Erziehungsberechtigten', oftewel 'de rechtmatige opvoeders'. Met deze boodschap willen ze de bewoners het signaal geven dat hun kapitalistische leefwijze de langste tijd heeft gehad. Door op deze wijze hun privé-domein binnen te dringen, ondermijnen ze het door materiële welvaart verkregen gevoel van veiligheid.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Filmwolfje

"...Leuke film :Y eentje die al voorbij is voordat je er erg in hebt. [quote=HAL9000]voor allen die d......"

EdT

"...Supertoffe film! Kijken! Goed acteerwerk, goed script, zet je aan het denken...."

HAL9000

"...Voor allen die deze film aant kijken zijn : veel plezier. Aan mij geen duitse film besteed......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Edukators

acties