The Ring Two (2005)

Fear comes full circle.

Jammer genoeg is Hideo Nakata's horrormagie nauwelijks terug te vinden in dit vervolg.
play

4,8 details

  • 110 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Drama
  • Mystery
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Rachel is met haar zoon Aidan naar Asheville verhuisd en werkt bij de plaatselijke krant. In de archieven ontdekt Rachel een moordzaak en het lijkt erop dat de zaak te maken heeft met de mysterieuze videoband. Dan wordt Aidan opgenomen in het ziekenhuis: bewusteloos, onderkoeld en vol blauwe plekken. Rachel denkt dat dit het werk is van Samara Morgan en ze gaat terug naar Seattle om dieper te graven in haar verleden.

Regie
Hideo Nakata
Cast
Naomi Watts, Sissy Spacek, Emily VanCamp, Simon Baker, Daveigh Chase, Elizabeth Perkins, Gary Cole, Kelly Overton, David Dorfman, Ryan Merriman, Kelly Stables, Cooper Thornton, James Lesure, Jesse Burch, Marilyn McIntyre.
Opbrengst
$ 161.451.538
Release
17.03.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Hideo Nakata | Cast: Naomi Watts (Rachel Keller), David Dorfman (Aidan Keller), Simon Baker (Max Rourke), Elizabeth Perkins (Dr. Emma Temple), Sissy Spacek (Evelyn) e.a.

‘J-horror’. Iedere trend krijgt een hippe benaming en zo ook in Hollywood. Nog niet zo lang geleden ontdekten filmbonzen dat Azië de ideale inspiratiebron was voor de import van nieuwe genres en stijlen. En na het overweldigende succes van The Matrix leek even iedere acteur uit een Amerikaanse actiefilm ineens de Oosterse martial arts perfect te beheersen. Maar ook de spookverhalen uit Japan zijn ontdekt en worden nu massaal geannexeerd. Met The Ring 2 komt de derde remake (de eerste Ring en The Grudge gingen haar voor) uit het rijtje en dat is nog maar het prille begin van wat een heuse stortvloed aan films gaat worden.

Producent Tom Cruise rook in The Eye van de gebroeders Pang, over een meisje dat na een oogtransplantatie bovennatuurlijke verschijningen waarneemt, een Amerikaanse hit die hij zal financieren en binnenkort krijgen we een nieuwe versie van het doodenge Dark Water waar actrice Yoshimi Matsubara vervangen wordt door Jennifer Connelly. De aantrekkingskracht van de Japanse horror is eenvoudig te verklaren. Het brengt het griezelgenre weer terug tot zijn meest functionele eenvoud. Geen overdaad aan effecten, bizarre monsters of bloedfonteinen, maar zo nu en dan een snelle glimp van iets onverklaarbaars. De dreiging komt niet van een kettingzaag of een lange achtervolging in een bos, maar van een leeg, somber flatgebouw, niet direct te plaatsen schaduwen of vochtplekken aan het plafond. Alledaagse elementen die vooral uitdrukking geven aan het menselijk isolement. Plot is daarbij ondergeschikt aan psychologische diepgang. Het is opvallend dat Japanse horror haast gefixeerd lijkt op het thema eenzaamheid. Helemaal alleen zijn op deze wereld, dat is pas eng.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

The Ring Two Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...Jammer dat er na een sterk 1ste deel zo'n klote vervolg gemaakt is. Een 3..."

Filmp@ssie

"...Zeer matig Amerikaans vervolg The Ring en de cijfer 5.1 van de IMDb is ook volkomen terecht...."

Squeekz

"...Ik heb de Japanse versie van.... volgens mij.... The Grudge 2 gezien, en als die film Japanse horror......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Ring Two

acties