Coach Carter

Coach Carter (2005)

It begins on the street. It ends here.

6,6 details

  • 136 Min
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
  • Duitsland
136 Min Verenigde Staten

Highschool basketball coach Ken Carter krijgt veel kritiek op zijn manier van coachen. Hij laat zijn hele team een contract tekenen dat eisen stelt aan hun schoolprestaties. Als ze niet aan die eisen voldoen, mogen ze niet spelen, wat Coach Carter de nodige problemen oplevert. Met discipline wil hij zijn team laten winnen, zowel op het veld als in de schoolbanken...

Regie
Thomas Carter
Cast
Denise Dowse, Vincent Laresca, Samuel L. Jackson, Mel Winkler, Debbi Morgan, Antwon Tanner, Octavia Spencer, Robert Ri'chard, Rob Brown, Rick Gonzalez, Ashanti, Nana Gbewonyo, Channing Tatum, Texas Battle, Sidney Faison.
Budget
$ 30.000.000
Opbrengst
$ 76.669.806
Release
14.01.2005

Filmtotaal Recensie

Regie: Thomas Carter | Cast: Samuel L. Jackson (Ken Carter), Robert Richard (Damien Carter), Rick Gonzalez (Timo Cruz), Antwone Tanner (Worm), Ashanti (Kyra) e.a.

We zullen en moeten Coach Carter een held vinden. Die dreiging hangt al in de lucht zodra het MTV logo, helemaal bij aanvang, in beeld verschijnt. De gevoelens van de kijker één richting opdrijven is iets waar Hollywood een reputatie mee heeft opgebouwd. Nu hoeft dit niet per definitie verkeerd te zijn, maar er zijn filmmakers die het publiek dusdanig in de wurggreep houden dat hun ongetwijfeld goed bedoelde intenties je ernstig gaan tegenstaan. Zelfs als je dan de omstreden basketbalcoach door een man als Samuel L. Jackson laat spelen laat de boodschap (die erop neerkomt dat je buiten mag spelen nadat je je huiswerk hebt gemaakt en je groenten hebt opgegeten) een vieze nasmaak achter. Wie dacht Coach Carter wel dat hij was?

Het is op vier januari 1999 dat de Richmond High Oilers, het schoolteam uit Richmond, zich willen voorbereiden op een van de belangrijkste momenten uit hun leven. De jongeren die door velen altijd beschouwd werden als arm en kansloos schoppen het in een belangrijke basketbalcompetitie, tegen vooral rijkeluiskindjes, tot de finale. Maar als ze netjes verschijnen voor een van de laatste trainingen voor het grote moment, treffen ze een dichte gymzaaldeur. Het beeld van de zware kettingen die de toegang op slot houden, bereikt zelfs de nationale pers. Wanneer het team zijn beklag doet bij hun coach Ken Carter, zelf een voormalig basketbalkampioen, houdt hij demonstratief en met een nuchter gezicht een stapel papieren voor zich. Het zijn de contracten die iedere speler, voor ze aan de lange weg naar de top begonnen, heeft getekend.

videotrailers & clips