mazzl Avatar

mazzl

reacties

  • [quote=Rooster]Lompe, luidruchtige en onnozele film. Complete verspilling van geld en talent (ik bedoel hiermee niet het talent van Roland Emmerich want als hij iets bewezen heeft is het wel dat hij er niet over beschikt). Blabla.. hoge bloeddruk om niks.. etc. [/quote] All-time world-wide boxoffice: plaats 10 met $811,200,000. Niet bepaald een verspilling van geld dus als je bedenkt dat films maken ook business is en hij $75,000,000 kostte om te maken. Bovendien blijkbaar veel mensen die hem graag wilden zien. Geef mij trouwens ook even zo'n gebrek aan talent. I'll cry all the way to the bank omdat ik geen kunst gemaakt heb :+

    als reactie op de film Independence Day

  • [quote]Yeah, en ik heb hem in een of ander sleazy zaaltje in Orlando (VS) gezien op, jawel, ID4. De reacties van het publiek alleen al maken dit voor mij een heerlijke (en dubieuze) herinnering. Wat een stelletje patriotistische idioten zijn Amerikanen toch als je ze in een groep tegenkomt.[/quote] Weleens Nederlanders gezien als het Nederlands elftal meedoet aan een EK of WK? Okidoki. [quote] [Hairsplitting mode on] Oh, en waarom doen die aliens moeite om steden en luchtmachten te vernietigen met gevechtsschepen als hun moederschip met een massa van 25% van de maan in een baan om de aarde volgens alle natuurkundige wetten eb en vloed tot de grootste natuurramp ooit maakt. Gravity sucks [/quote] Misschien vinden ze het veel leuker om wereldsteden aan gort te schieten. Ik zou het wel weten als ik zulke wapens had :E Anyway, who gives a f... Het is een lekkere b-popcorn-film die je niet serieus moet nemen en geen documentaire. O ja, de regisseur van dit 'vreselijke' Amerikaanse patriotisme is een Duitser :E

    als reactie op de film Independence Day

  • [quote=Peter]Ik volg de bladen niet echt, maar is het niet zo dat het tegenwoordig juist heel trendy is om anti-amerikanisme te betitelen als trendy? just a thought...[/quote] Dus ik ben eindelijk eens hip? Het werd tijd. Nou nog met een stoer protestbord op straat lopen en ik hoor er helemaal bij :E Maar just een andere thought (over trendy gesproken): het is nogal vermoeiend -om niet te spreken van dom- om allerlei opzichtige onzin over alleen al een film uit te kramen om de simpele reden dat die [u]Amerikaans[/u] is en/of de belevenissen van een aantal [u]Amerikaanse[/u] soldaten portrettert. Heb je kritiek op bijvoorbeeld het huidige Amerikaanse beleid (ik heb persoonlijk niks met Bush), kom dan met gerichte kritiek daarop. Maar iets simpelweg niet goed vinden omdat het Amerikaans is en/of over Amerikanen gaat is net zo simplistisch als iets niet goed vinden omdat het bijvoorbeeld uit Marokko komt. Als iemand zich, doordat hij dat simplistische gedachtengoed aanhangt, ook nog een eens als een goed, moreel hoogstaand persoon gaat presenteren, tja, dan gaat het jeuken. Er zijn op dit moment weer nogal wat van deze -vaak luidruchtige- lui (kijk mama, ik ben een idealist!). Vandaar de term trendy (lijkt iets cyclisch te zijn). Open discussies over de kwaliteit van een film of het beleid van Amerika of Marokko of Liechtenstein, zonder -"ik ben idealist dus ik ben goed en heb gelijk"- zijn overigens altijd welkom in mijn trendy ingerichte huisje.

    als reactie op de film Saving Private Ryan

  • [quote=ruben]hoe vaak moeten we dit nog horen? :| Dit is het zelfde 'argument' dat veel Amerikanen gebruiken om hun huidige oorlogen te verantwoorden...[/quote] Goh, Ruben, hoe onverwacht, deze reactie van jou :E Maar... wat klopt er niet aan? Liever gehad dat de Amerikanen en andere geallieerden thuis waren gebleven in wo2? Dan had je de 'gebroken-geweertjes'-fans moeten zien huilen (als ze dat al niet gedaan hebben toen Hitler iets minder een man van zijn woord bleek dan gehoopt). We hadden het trouwens niet over de huidige oorlogen waarbij de Amerikanen betrokken zijn of waren en of dat goed of fout was. We hadden het over de tweede wereldoorlog. Je weet wel... met die vervelende extreem-rechtse types met hakenkruizen enzo. Dus, hoe vaak we het nog moeten horen? Nog heel lang, hoop ik. Opdat we dankbaar blijven voor de offers van al die mensen -jaja, Ruben, ook de Amerikanen- die tegen de nazi's hebben gestreden. Wat niet wil zeggen dat hun nazaten het daarna altijd goed gedaan hebben (alhoewel het prettig is te weten dat we ook al grotendeels verlost zijn van het communisme).

    als reactie op de film Saving Private Ryan

  • [quote=uiig]Een echte Amerikaanse bullshit film. Of ze het allemaal in hun eentje deden daar.[/quote] Ik vind het bijvoorbeeld ook zo erg dat Soldaat van Oranje alleen over Nederlandse verzetsstrijders gaat. Alsof er geen Fransen in het verzet zaten. En Belgen.... enzo. O+

    als reactie op de film Saving Private Ryan

  • [quote=Vrieskist]Omdat de openingsscene zo goed is wordt de rest van de film automatisch al als saai beschouwt :) [rating 4.5][/quote] Klopt: één van de beste openingen ooit imo. Maar verder zitten er nog veel meer gedenkwaardige scènes in de film. Zowel heftige als stille.

    als reactie op de film Saving Private Ryan

  • [quote]Gewoon een overromantische Amerikaanse propagandafilm die de verschrikkelijke werkelijkheid van een oorlog bij lange na niet benadert...![/quote] Aah, vandaar dat de veteranen die daar op het strand zelf gevochten hebben, na het zien van de film zeiden dat het de werkelijkheid zeer dicht benaderde. Maar wat weten die er nou van, hè. Als je soldaten die op een zeer realistische manier bij bosjes sterven romantisch vindt, zegt dat veel over jou overigens. [quote] Typisch Spielberg produkt ook, voor nuancering is geen ruimte en wie de 'good' en wie de 'bad' guys zijn staat voor je de film ooit hebt gezien al vast. [/quote] Welkom in de wereld van oorlog, waar je niet zoveel tijd hebt voor nuancering als iemand je voor je kop wil schieten. Overigens zitten er in de film ook scènes die die nuancering wel laten zien als de groep onder leiding van Tom Hanks een Duitser gevangen nemen. Met alle gevolgen van dien. Heb je vast net gemist omdat je te druk bezig was met je eigen vooroordelen cultiveren. [quote] Visuele effecten -zie reacties hierboven- moeten de kijker verleiden tot instemming met het gebodene... [/quote] Kun je je nog iets vager uitdrukken? [quote] Tja; vier mei is natuurlijk een gelikte dag om zulk soort sentimenten erin te stampen... [/quote] Nou, wat een sentiment: een realistische film over de tweede wereldoorlog. [quote] Veel plezier... !! [/quote] Dank je, en jij nog veel plezier met je trendy anti-amerikaanse gemok. Dankzij diezelfde Amerikanen -en de andere geallieerden- hoef je nu niet in het Duits te mokken.

    als reactie op de film Saving Private Ryan

  • [quote]Zeer gedateerde film. Er zit werkelijk geen tempo in. Vermijden! [rating 1][/quote] Inderdaad... vooral vermijden als je ADHD hebt. Voor de rest van de filmliefhebbers: zo vertel je een verhaal en verwonder je je publiek. Overigens is het thema van de film niet alleen de ontmoeting met buitenaardse wezens, maar ook communicatie. Let maar eens op de verschillende manieren waarop in de film gecommuniceerd wordt. De eerste scéne en de climax zijn daar mooie voorbeelden van.

    als reactie op de film Close Encounters of the Third Kind

  • Jaja, 't is wat: een einde zonder explosies waarbij je zelf moet nadenken en niet alles helemaal wordt uitgetekend. Waar gaat dat heen met de filmwereld 8-)

    als reactie op de film Contact

  • Weer eens gezien vanavond. Het blijft een fantastische film!

    als reactie op de film The Great Escape

  • [quote]Mmm, nu weet ik niet of ik deze wel of niet heb gezien. Ik kan me een film herinneren over een naderende meteoor waarin een heleboel gezeik zat, even kort een reddingsplannetje en een gigantische vloedgolf. Weet ik niet of dat deze was, Deep¨Impact of een andere film. Als het deze wel is kan ik hem iedereen afraden.[/quote] Nope, da's de soapversie. Dit is de verstand-op-nul-achtbaan-versie (en daarom alleen al een heel stuk leuker). Ongeloofwaardig? Who gives a fuck. Het is geen documentaire.

    als reactie op de film Armageddon

  • [quote]Een terecht geflopte film[/quote] Ware het niet dat hij flink succesvol was in de bios en op video (90 miljoen dollar box-office en 46 miljoen aan rentals in de VS alleen al). Doe maar rustig maal 2 voor de wereldwijde opbrengst. Duidelijke een terechte flop O+

    als reactie op de film Space Jam

  • [quote] THE PERSECUTION AND ASSASSINATION OF JEAN-PAUL MARAT AS PERFORMED BY THE INMATES OF THE ASYLUM OF CHARENTON UNDER THE DIRECTION OF THE MARQUIS DE SADE[/quote] offtopic: En die heb ik dus als toneelstuk ooit gezien. I shit you not. Knap bizar stuk kan ik je zeggen.

    als reactie op de film Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood

  • [quote]Is dit de televisiepremiere, of is ie al eens geweest? [/quote] Kan me niet herinneren dat ie al eens op tv is geweest. Fantastische, originele film trouwens. Soms is niet hoeven nadenken bij een film lekker (zoals bij sommige actiefilms) en soms is goed je hoofd erbij moeten houden bij een film lekker (zoals bij Memento).

    als reactie op de film Memento

  • [quote]Nessus, je hebt helemaal gelijk,ik vond signs een sterke film aan het begin,maar op het einde als hij... is de hele film teniet gedaan.en mazzl,en beetje zwakke reden voor zo,n stom einde[/quote] Mag je vinden, joh. Ik beleef door mijn manier van kijken er veel plezier aan. Ik hoop dat M. Night Shyamalan nog lang mag blijven doorgaan op deze manier. Verfrissend: een andere invalshoek.

    als reactie op de film Unbreakable

  • Deze heb ik ooit heel lang geleden gezien. Leuke cultfilm voor zover ik me kan herinneren.

    als reactie op de film The Ultimate Warrior

  • [quote]Signs is wel heel erg onwerkelijk en vergezocht. Voorbeelden te over. :') [spoiler]Aliens reizen lichtjaren om de aarde te bezoeken en mensen te ontvoeren, blijkt dat ze niet tegen water kunnen . Jammer op een planeet waarvan het oppervlak voor 80% uit water bestaat, luchtvochtigheid meer dan 50% is en de bewoners voor 80% uit water bestaan. Vooronderzoek vergeten, of gewoon verdwaalt in de ruimte? Daarbij komt nog dat ze wel ruimteschepen kunnen bouwen, maar niet eens weten hoe een deur open te krijgen Komt zeker door al die automatische schuifdeuren a la star trek. Dan blijf je wachten tot die deur open gaat. Zo zie je maar weer evolutie loopt niet altijd goed af [/spoiler][/quote] Zoals IntrusionNow al schreef: als je zo aan de oppervlakte blijft, zie je niet waar zijn films over gaan. Misschien heeft het te maken met het feit dat we hier gewend zijn aan de Westerse manier van denken en vertellen, terwijl M. Night Shyamalan uit een heel andere cultuur komt. Met ook andere regels voor filmtaal en verhalen vertellen. Alleen al het verschil in tempo tussen zijn films en het standaard Hollywood-werk is enorm.

    als reactie op de film Unbreakable

  • [quote]In iedergeval geef ik toe dat het niet mijn gebied is ;);)[/quote] Respect :W

    als reactie op de film The Texas Chain Saw Massacre

  • [quote]Waardeloze film die is verheven tot cult-status. Maar ik moet toegeven het is niet mijn genre dus een echte objectieve mening kan ik er niet over geven. [/quote] Ongeveer net zoals de Paus zich niet over de sexuele gewoonten van andere mensen moet uitlaten? :E

    als reactie op de film The Texas Chain Saw Massacre

  • Eén van mijn favorieten. Ik vind hem persoonlijk erg eng. Maar dat is natuurlijk weer afhankelijk van waar je bang voor bent. Bij mij hebben films die zijn als een nachtmerrie waar je niet meer uit kunt komen een stevig effect: Evil dead, Hellraiser en The Texas Chainsaw Massacre.

    als reactie op de film The Texas Chain Saw Massacre

  • [quote]Een amerikaanse film over rusland ... hoe groot is de kans dat rusland positief afgespiegeld wordt?[/quote] Inderdaad, want we weten allemaal toch wel dat het communistische Rusland het zonnetje van de wereld was. Op IMDB kun je een aantal recensies vinden van mensen uit Rusland zelf, die vinden dat het een goede afspiegeling geeft van de duistere alledaagse realiteit in de SU. Sorry to burst your bubble.

    als reactie op de film Citizen X

  • [quote]en die bestuurd worden door mensen die nooit hebben leren lezen, en ook nog ff binnen een paar dagen leren hoe ermee te vliegen :D hoe kon die jonnie trouwens opeens engels lezen dan? Ze waren analfabeet, de psychlo's spraken en kenden alleen hun eigen taal dus die jongen was zwaar autodidact :D[/quote] Ik weet het al: het waren allemaal van die idiot-savants. Rainman-types :E

    als reactie op de film Battlefield Earth

  • Aaaaargh! Eindeloze blauwe filters, scheve camerahoeken, slowmotions en... Harriers die het na 1000 jaar gewoon nog doen. O+

    als reactie op de film Battlefield Earth

  • [quote]Ik heb 't even gewijzigd voor 'm.[/quote] T+)

    als reactie op de film Se7en

  • [quote]jawel maar ik wou het toch maar even zegen zonder die vervelende spoilers. :E[/quote] Snap ik. Maar toch voortaan maar even gebruiken om het voor anderen niet te verpesten. Filmiquette, zeg maar 8-)

    als reactie op de film Se7en

  • [quote]Ik vond het een leuke film alleen is het wel jammer dat ik al wist vanaf dat gesprek [spoiler] dat die vrouw van Brad Pitt had met Morgan Freeman dat zij dood zou gaan [/spoiler]. ook vond ik het einde iets te simpel. nee :N deze film was niet precies wat ik gehoopt had. Er had een beter plot in gemoeten. :}[/quote] Misschien had je wat beter op moeten letten? Ook met het plaatsen van deze spoiler. Dat alle andere posters de spoiler-tag gebruikten deed geen belletje bij je rinkelen? O+

    als reactie op de film Se7en

  • [quote][spoiler]Volgens mij hoort Tracy ook eigenlijk niet in de reeks thuis, ze is meer een instrument.....Doe is Envy en sterft hiervoor, Mills is Wrath en...... krijgt de doodstraf (????)[/spoiler] [/quote] Precies, en dat is dus het hele thema ook van de film. Dat thema is... [spoiler]Het is heel duidelijk dat Tracy wordt gebruikt als instrument om Mills zover te krijgen dat hij de laatste doodzonde pleegt en daarmee precies doet wat Doe wil. Het thema van de film is niet dat Doe mensen vermoord die doodzonden plegen, maar dat hij de mensheid wakker wil schudden en laten zien dat ze zondig is. Hij is een preker. De moorden zijn slechts zijn instrumenten om de wereld wakker te schudden. Dit zegt hij zelf overigens ook bij zijn bekentenis. Hij hoeft dus ook helemaal niet consequent te zijn in het moorden (alleen zondaars). Daar draait het voor hem helemaal niet om. Vandaar ook dat één van de zondaars ook niet vermoord is, maar een jaar lang levend vastgebonden ligt op bed. Ook niet erg consequent als het hem om de moorden zou gaan. Als je het thema dus goed begrijpt, zie je ook dat het einde daar volledig onderdeel van uitmaakt en het geheel afrondt. Alleen een 'baggereinde' voor kijkers die niet goed op hebben zitten letten imho.[/spoiler]

    als reactie op de film Se7en

  • [quote]Goede film, het verhaal word prachtig opgebouwd en dan weer tenietgedaan door een bagger eind (imo). O+[/quote] Een prima einde dat zeer goed bij het verhaal past. Maar natuurlijk wel voor mensen die begrijpen waar de film over gaat.

    als reactie op de film Se7en

  • [quote]Ik vond het toen een goede film. Is eigenlijk door en door triest hoe het daar aan toe ging (gaat?)[/quote] "Seriemoordenaars komen alleen voor in het decadente kapitalistische Westen." Moeilijk te zeggen wie het grootste monster in de film is: de seriemoordenaar of het verrotte bureaucratische communistische systeem in de voormalige SU.

    als reactie op de film Citizen X

  • [quote]oei een horror met een 7.8 die ik nog niet gezien heb... ... oh uit 1967:X[/quote] Zit meer op de grens van thriller en horror. Prima film met inventieve wendingen. Met de schurk Harry Roat (Alan Arkin) uit Scarsdale, die je nooit meer zult vergeten (brr). Leuk idee om de climax in het pikkedonker te bekijken. Scary shit.

    als reactie op de film Wait Until Dark

  • [quote]Ha, das een goeie! Ik was zo overdonderd van de aanblik dat ik daar helemaal niet aan heb gedacht![/quote] Haha, kan ik me voorstellen. Een Omen-tour lijkt me trouwens wel wat. Met een leuk wandelingetje in het donker over die wel hele enge begraafplaats.

    als reactie op de film The Omen

  • [quote]Was een keer in Guildford, een plaatsje in zuidoost Engeland en daar doemde opeens die Kathedraal uit de film pal bovenop een heuveltop voor me op. Te herkennen uit duizenden. Toch wel creepy als je daar de oprijlaan oprijdt. [/quote] Ontbrak er nog een bliksemafleider? ;)

    als reactie op de film The Omen

  • [quote]Dank, dat wou ik dus even weten!T+)[/quote] Graag gedaan :B Ah, de eerstgeborenen van later beroemde regisseurs: ze blijven toch speciaal, hè.

    als reactie op de film Piranha Part Two: The Spawning

  • [quote]Volgens (kenners) heeft Coppola exact Bram Stokers verhaal verfilmd maar dat klopt toch niet, want de liefde die de graaf voor Winona Ryder toont moest enkel en alleen maar lust zijn! :+[/quote] Klopt volgens mij ook niet, want ik heb onlangs Christopher Lee nog in een docu over het boek en bijbehorende films horen zeggen dat hij graag nog een keer mee zou spelen. Maar dan alleen als het boek exact verfilmd zou worden, omdat dat nog nooit gebeurd is.

    als reactie op de film Dracula

  • [quote]James Cameron vóórdat hij doorbrak met 'The Terminator'... als curiositeit misschien de moeite waard?[/quote] Zeker interessant als curiositeit. Ik heb hem zelfs in de bios gezien (een double-bill met Aliens in het Filmmuseum). De film is grotendeels vernaggeld door de producer (het verhaal gaat dat Cameron 's nachts inbrak in de montage-studio om zijn eigen versie ervan te monteren). Veel thema's uit latere Cameron-films zijn hier al te herkennen: zijn interesse voor duiken, een sterke vrouwenrol en een meervoudige climax.

    als reactie op de film Piranha Part Two: The Spawning