'Indiana Jones 5' krijgt een extra themalied van John Williams

'Indiana Jones 5' krijgt een extra themalied van John Williams

De legendarische componist is weer van de partij

Het themalied van Indiana Jones is natuurlijk een iconisch muziekstuk geworden in de wereld van de filmmuziek. Dat wereldberoemde componist John Williams is gevraagd om zijn talent opnieuw in te zetten voor de nieuwe Indiana Jones 5 is dan ook geen verrassing.

In een interview laat Williams weten dat hij meer dan 90 minuten aan muziek heeft gecomponeerd voor het vijfde deel in de reeks Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Hij vertelt: ''Ik ben er best blij mee. Er is veel nieuw materiaal. Het oude materiaal werkt goed als toetssteen van het geheugen en ik had er veel plezier mee.''

Helena Shaw
De inmiddels 91-jarige muziekcomponist is vooral enthousiast over het themalied dat hij heeft geschreven voor het personage Helena Shaw, de vermoedelijke kleindochter van Indiana Jones. Helena wordt gespeeld door actrice Phoebe Waller-Bridge, die voornamelijk bekend is van haar zelfgeschreven serie Fleabag

Harrison Ford
Williams verklapt alvast dat hij Harrison Ford geweldig vond in zijn terugkeer als de iconische Indy. ''Harrison is er geweldig in. Hij ziet er super uit en beweegt prachtig,'' aldus Williams.

Indiana Jones and the Dial of Destiny is vanaf 28 juni te zien in de bioscoop. Bekijk hieronder de trailer.



NieuwsFilm

meest populair