Dit personage in 'Star Wars' moest de echte held worden volgens George Lucas

Dit personage in 'Star Wars' moest de echte held worden volgens George Lucas

George Lucas zag Luke niet als de echte held van het verhaal.

George Lucas' 'Star Wars'-filmreeks is een van de meest beroemde filmreeksen in de geschiedenis. Toch heeft men het verkeerde beeld over wie nu de 'echte' held is van de originele film A New Hope.

Leia
Lucas maakt er geen geheim van dat hij Carrie Fisher's Leia Organa ziet als de hoofdpersoon van Star Wars en niet Mark Hamill's Luke Skywalker. In gesprek met James Cameron vertelde hij het volgende over Leia:

"Ze is senator. Ze studeerde af aan de universiteit. Ze is een heel slim persoon, heel erg in control. En ze is een goede foto. En de twee jongens waren - de een was naïef en wist van niets, had geen kennis.

"De ander dacht dat hij alles wist, maar hij wist ook niets. Zij is degene die alles wist. Zij was degene die het hele verhaal dreef. Als je ze opstelt, is zij het hoofdpersonage."

Chosen One
Het idee van Lucas was oorspronkelijk om Leia 'The Chosen One' te maken in zijn versie van de vervolgtrilogie voordat hij Lucasfilm aan Disney verkocht:

"Aan het einde van de trilogie zou Luke een groot deel van de Jedi hebben herbouwd, en we zouden de vernieuwing van de Nieuwe Republiek hebben, met Leia, senator Organa, die de Opperste Kanselier wordt die de leiding heeft over alles. Zo werd ze uiteindelijk de Chosen One."

Mandalorian
Morgen gaat het derde seizoen van de 'Star Wars'-serie The Mandalorian in première op Disney+. Je bekijkt hieronder nog een keer de trailer van dit seizoen.



NieuwsFilm

meest populair