J.K. Rowling: "Het verbaast me niks dat 'Harry Potter' een succes is onder gay-tieners"

J.K. Rowling: "Het verbaast me niks dat 'Harry Potter' een succes is onder gay-tieners"

De schrijfster van de wereldberoemde franchise laat zich er tijdens haar podcast over uit.

J.K. Rowling komt de laatste paar jaren wel vaker in het nieuws, maar dit is niet altijd even positief. Ook nu hebben mensen het weer over haar, nadat de schrijfster zegt niet verrast te zijn door het succes van de Harry Potter-reeks onder gay tieners.

Tijdens de laatste aflevering van de podcast The Witch Trials of J.K. Rowling, dat afgelopen dinsdag verscheen, liet de wereldberoemde schrijfster zich over het impact van haar boeken (en de films) uit bij de gay community.

Reactie
Zo zegt Rowling: "Het verbaast me niks. Enkelen van de sympathiekste karakters zijn mensen die worstelen met dingen die misschien gestigmatiseerd worden. Ze zijn allemaal niet perfect."

Ze vervolgt: "Het is een verhaal waarin mensen met bepaalde problemen zich vinden en samen opgroeien. Vervolgens vormen ze een soort van familieband. Daar zit echte, menselijke schoonheid in".

Meer
Al eerder tijdens de podcast liet Rowling zich uit over haar uitspraken die sommige mensen in het verkeerde keelgat geschoten is. Zo zei ze in de eerste aflevering nog dat ze niemand wilde kwetsen, maar liet ze ook weten dat ze het niet erg vond om van haar voetstuk te vallen.

Rowling komt al enkele jaren op merkwaardige wijze i.v.m. uitspraken die door sommige mensen worden gezien als transfoob. Vaak wordt ze dan ook met de grond gelijk gemaakt, maar soms nemen bekendheden het ook voor haar op, zoals acteur Harry Melling. Zijn reactie vind je hier.

NieuwsFilm

meest populair