Harry Potter-ster laat zich uit over de merkwaardige uitspraken van J.K. Rowling

Weer laat een acteur van de wereldberoemde franchise zich erover uit.

J.K. Rowling komt al enkele jaren op merkwaardige wijze in het nieuws. Er was namelijk veel te doen over uitspraken van de wereldberoemde schrijfster, die werden gezien als transfoob. Vaak werd ze met de grond gelijk gemaakt, maar soms nemen bekendheden het ook voor haar op. Nu laat ook acteur Harry Melling zich erover uit.

De naam zegt je misschien niet zo heel veel. maar Melling speelt toch een grote rol in de wereldberoemde franchise. In diverse films kruipt hij namelijk in de huid van Harry Potters neef, Dudley Dursley. Tijdens een recent interview met The Independent deelt Melling zijn mening.

Keuze
Zo zegt hij: "Ik kan alleen maar voor mezelf spreken en wat ik voel is heel simpel. Transgender vrouwen zijn vrouwen en transgender mannen zijn mannen. Iedereen zou voor zichzelf of haarzelf mogen kunnen beslissen".

"Ik heb geen zin om mee te doen aan het debat en te zeggen: "Dat is goed en dat is fout" want ik denk niet dat ik daar de juiste persoon voor ben. Ik ben echter wel van mening dat iedereen gewoon het recht heeft om zelf te mogen kiezen".

Verdediging
Ondanks het feit dat het grootste deel van de Harry Potter-cast heeft laten weten het niet eens te zijn met de uitspraken van Rolling, hebben wel Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) en Ralph Fiennes (Voldemort) het voor haar opgenomen.

Dit betekent natuurlijk niet dat zij het eens zijn met de uitspraken van de wereldberoemde schrijfster, maar wel vinden ze dat de kritiek veel te ver gaat. Niet alleen proberen de nodige mensen Rolling te cancelen, ze krijgt zelfs veel doodsbedreigingen. Fiennes vindt dit walgelijk en afschuwelijk. Bekijk zijn volledige reactie hier.

NieuwsFilm

meest populair