Ralph Fiennes neemt het op voor J.K. Rowling: "De haat tegen haar is walgelijk"

Ralph Fiennes neemt het op voor J.K. Rowling: "De haat tegen haar is walgelijk"

De geliefde Voldemort-acteur verdedigt de schrijfster.

J.K. Rowling komt al enkele jaren op merkwaardige wijze in het nieuws. Er was namelijk veel te doen over uitspraken van de wereldberoemde schrijfster, die werden gezien als transfoob. Vaak werd ze met de grond gelijk gemaakt, maar nu neemt iemand het eens voor haar op.

Meerdere Harry Potter-acteurs lieten weten het niet eens te zijn met Rowling. Zij distantiëren zich van haar uitspraken. Ralph Fiennes, die in de franchise Voldemort speelt, laat zich nu ook over de situatie uit.

Schandalig
Tijdens een recent interview met The New York Times werd Fiennes gevraagd naar de schrijfster. Zijn antwoord was als volgt: "J.K. Rowling heeft deze geweldige boeken geschreven over jonge kinderen die zichzelf vinden als mens. De boeken gaan over je een beter en sterker persoon kan worden. Ik vind het verbale geweld tegen haar dan ook echt walgelijk. Het is afschuwelijk".

Fiennes vervolgt: "Begrijp me niet verkeerd, ik kan heel goed begrijpen dat er mensen zijn die kwaad zijn over wat ze zegt over vrouwen, maar het gaat hier niet om een of andere obscene, extreemrechtse fascist. Het is gewoon een vrouw die zegt: 'Ik ben een vrouw, ik voel me vrouw en ik wil kunnen zeggen dat ik een vrouw ben'. Ik begrijp haar wel, ook al ben ik zelf geen vrouw".

Cancelcultuur
Fiennes is zelf dan ook geen fan van de cancel culture: "Terechte woede is terecht, maar vaak wordt het dom omdat de grijze zone uit het oog wordt verloren. Er is geen plaats meer voor nuance..."

Eerder dit jaar liet Rowling al weten dat ze gigantisch veel doodsbedreigingen had ontvangen: "Ik heb genoeg doodsbedreigingen ontvangen dat ik er mijn huis mee kan behangen. Maar ik ben nog niet gestopt met mijn mening te delen".

NieuwsFilm

meest populair