Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Heb je genoten van 'Captain Fantastic'? Dan mag je mag deze echt niet missen!

De laatste paar weken komt er op FilmTotaal wel vaker een rubriek terug genaamd 'Topfilms die bijna niemand kent'. Nu zetten we weer een pareltje van 2018 in de spotlights.

Het gaat hier om Leave No Trace. De film, geregisseerd door Debra Granik (eveneens bekend van de sterk onthaalde Winter's Bone), vertelt het verhaal van een vader en zijn 13-jarige dochter.

Trailer
Samen wonen ze in Forest Park, een enorm natuurreservaat in Portland, Oregon. Ze wonen daar in een grot, met alle behoeften. Eens per week gaan ze naar een winkel en dan keren ze weer terug naar de wildernis.

Dan worden ze ontdekt door de autoriteiten en ontstaan er behoorlijk wat problemen... Bekijk de trailer hieronder.



Ontvangst
De film, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor de geliefde Ben Foster (o.a. bekend van Hell or High Water) en Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit), werd geweldig ontvangen. Op IMDb heeft de film een mooie 7,1, maar vooral het Rotten Tomatoes cijfer mag er zijn: een perfecte 100%!

Foster weet op een overtuigende manier de complexe emoties van zijn personage weer te geven, terwijl McKenzie op een authentieke manier de groei en ontwikkeling van haar personage neerzet. De chemie tussen de twee acteurs is dan ook erg overtuigend en zorgt voor een krachtige en emotionele impact op de kijker.

Interesse in de film? Deze staat op VUDU en Apple TV+. Heb je geen van deze streamingdiensten? Hij staat ook op Pathé Thuis en is hier te koop.

NieuwsFilm

meest populair