'Pi' van Darren Aronofsky krijgt heftige trailer voor grote IMAX-rerelease

'Pi' van Darren Aronofsky krijgt heftige trailer voor grote IMAX-rerelease

Een oude film in een nieuw jasje.

Darren Aronofsky heeft pas net goed en wel The Whale gemaakt of er wordt nu alweer gesproken over zijn nieuwe project. Sterker nog, hier is de trailer zelfs al van opgedoken.

Het gaat hier om Pi. Het zou goed kunnen dat deze titel je bekend voorkomt. De regisseur bracht deze film namelijk al in 1998 uit, maar komt nu met een remastered editie, volledig in 8K. Bekijk de trailer van de nieuwe versie hieronder.



Verhaal
Pi vertelt het verhaal van Max, die wordt gekweld door hevige hoofdpijnen. Als gevolg hiervan sluit hij zich op in zijn appartement en probeert hij een supercomputer te bouwen, in de hoop de allesverklarende code te vinden achter de orde in de spirituele en materiële wereld.

Zijn onderzoek lekt echter uit en al snel wordt hij belaagd door mensen die misbruik van zijn machine willen maken. Zo krijgt hij te maken met een machtige Wall Street beurshandelarenkantoor en met een Chassidische sekte. Balancerend op de rand van de waanzin, moet Max kiezen tussen orde en chaos en beslissen of hij de implicaties van zijn ongelofelijke ontdekkingen aankan.

Samenwerking
A24 besloot Aronosfky een handje te helpen. De studio werkte samen met de regisseur om de film opnieuw uit te brengen in de bioscopen en zelfs in de nodige IMAX-zalen om de 25-jarige verjaardag van Pi te vieren.

NieuwsFilm

meest populair