Deze oorlogsfilm is een gigantische hit op Netflix

Deze oorlogsfilm is een gigantische hit op Netflix

'All Quiet on the Western Front' blijft scoren.

De oorlogsfilm All Quiet on the Western Front (in het Duits Im Western nichts Neues) was een van de grote verassingen van 2022. Netflix heeft ook gigantisch gescoord met dit pareltje en nu wederom. Dat blijkt wel uit een nieuw rapport.

Overal scoort de film ijzersterk. Op Rotten Tomatoes scoort hij een 90%, op IMDb een 7,8 en de film stond in de top 20 beste films van 2022 van FilmTotaal. Ook de streaminggigant mag niet klagen, want All Quiet on the Western Fron is een gigantische hit.

Miljoenen uren
Sinds de oorlogsfilm op Netflix staat (sinds oktober) is hij maar liefst meer dan 150 miljoen uur bekeken. De film stond ook wekenlang in het top 10 lijstje van meest bekeken films, niet alleen in Amerika en Engeland, maar ook in o.a. Frankrijk, Mexico en Zuid-Korea.

Heel even leek de populariteit van de film af te nemen, maar toen deze werd genomineerd voor vele grote filmprijzen zoals meerdere BAFTA's en Oscars, keek iedereen de film weer. In één week tijd, 20 februari t/m 26 februari, werd de film maar liefst weer bijna 5,5 miljoen uur bekeken.



Verhaal
De film vertelt het verhaal van Paul Baumer. Samen met zijn vrienden gaat hij vrijwillig in dienst bij het Duitse leger. Hun patriottische vurigheid smelt als sneeuw voor de zon wanneer ze met de wrede werkelijkheid aan het front geconfronteerd worden.

Paul moet zijn vooropgezette ideeën omtrent de vijand en het hele conflict bijstellen. Echter heeft hij geen andere keuze dan door te vechten tot het bittere einde. Bekijk hieronder de keiharde trailer.



NieuwsFilm

meest populair