Deze hilarische komedie werd in het begin helemaal niet goed begrepen

Deze hilarische komedie werd in het begin helemaal niet goed begrepen

De film ontpopte zich uiteindelijk als een cultfilm

The Big Lebowski, geregisseerd door Joel & Ethan Coen, is een ware cultfilm. Toch kreeg de prent niet het verdiende succes toen de film eenmaal uitkwam, door de jaren heen werd het echter een onmisbaar stukje filmgeschiedenis van de hedendaagse tijd.

The Big Lebowski vertelt het verhaal van 'The Dude', gespeeld door Jeff Bridges. Terwijl 'The Dude' zich liever bezighoud met het bowlen samen met zijn vrienden, rolt hij van de ene bizarre situatie in de andere.

Het knotsgekke verhaal begint puur alleen omdat iemand het tapijt van zijn woonkamer weet te verpesten, het blijkt echter dat ze de woonkamer van iemand anders moesten hebben, die toevallig ook Lebowski heet.



25-jarig jubileum
In een interview ter ere van de 25ste verjaardag van The Big Lebowski blikt Jeff Bridges terug op de komediefilm. De acteur verwachtte aanvankelijk dat de film direct een groot succes zou worden, niets bleek minder waar.

"Ik had verwacht dat het een regelrechte hit zou worden. Ik was verrast toen het niet zoveel erkenning wist te krijgen. Mensen snapten het waarschijnlijk niet.", aldus de acteur.

De film wist uiteindelijk zijn weg naar populariteit te vinden door mond op mond-reclame van filmfanaten. Uiteindelijk behaalde de film in eigen tempo een legendarische status.

The Big Lebowski kan je momenteel hier kijken op Amazon Prime.



NieuwsFilm

meest populair