Wordt de 'Dungeons & Dragons'-film een simpele 'Jumanji'-kloon?

Wordt de 'Dungeons & Dragons'-film een simpele 'Jumanji'-kloon?

De regisseurs geven antwoord.

Deze maand komt Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves uit in de bioscoop. In de aanloop van de release van de film spraken regisseurs Jonathan Goldstein en John Francis Daley met Total Film over hoe de film verschilt van de 'Jumanji'-films.

Gelijkenis
Omdat zowel de 'Jumanji'-films als Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves elementen bevatten van spellen (de recente 'Jumanji'-films spelen zich af in een videospel, Honor Among Thieves is gebaseerd op de iconische tabletop RPG), vroeg men zich af of Honor Among Thieves wellicht ideeën van de recente 'Jumanji'-films zou lenen.

Dit is absoluut niet het geval volgens de regisseurs van Honor Among Thieves. De film speelt zich enkel afspelen in de wereld van D&D met personages die in deze wereld leven.

Het bevat dus geen mensen die het spel spelen in de 'echte' wereld spelen en vervolgens naar de wereld van het spel worden geteleporteerd.

Op zichzelf
Goldstein vertelde over het verhaal van de film en hoe hij en Daley dezelfde aanpak hebben genomen als bij het schrijven van Spider-Man: Homecoming:

"We wilden een film maken die op zichzelf kon staan, zelfs als je alle fantastische elementen weghaalde; een film die in een ander genre zou kunnen werken. Net als hoe Homecoming een John Hughes high-school film met superkrachten was, begon dit als een overval-film die verkeerd ging."

"Dat voelde als een geweldige campagne voor een groep minder dan perfecte personages om aan deel te nemen. En dan hebben we gewoon alle elementen van de wereld van D&D toegevoegd."

Binnenkort te zien
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves is vanaf 31 maart te zien in de Nederlandse bioscopen. Hieronder bekijk je de nieuwste trailer.



NieuwsFilm

meest populair