Ook 'Black Adam' weet het DC Extended Universe niet de juiste superkracht te geven [UHD]

Ook 'Black Adam' weet het DC Extended Universe niet de juiste superkracht te geven [UHD]

Dwayne Johnson weet het DCEU niet uit het slop te trekken.

De superheldenfilm Black Adam moest verleden jaar het DC Extended Universe weer helemaal op de kaart zetten. Met de (super)krachten van vooral Dwayne Johnson kon het bijna niet anders dan dat dit ook zou gaan lukken. Toch was ook de twaalfde film in het DCEU geen doorslaand succes.

Ontvangst met uitersten
De film van regisseur Jaume Collet-Serra, die met The Rock redelijk recent nog de Disney-film Jungle Cruise maakte, staat op 39 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

Het publiek steunde film op Rotten Tomatoes overduidelijk wel met 88 procent als Audience Score. De IMDb geeft echter weer een ander beeld: 6,2/10.

Bijna $400 miljoen
Financieel presteerde Black Adam redelijk met een wereldwijde opbrengst van $393 miljoen bij een productiebudget van zo'n $190 - 260 miljoen. Dat is niet veel meer dan de score van Shazam!, die in 2019 zo'n $366 miljoen ophaalde bij een productiebudget van $80-100 miljoen.

4K UHD: Black Adam
Nu is de film beschikbaar op 4K UHD Blu-ray. De bekeken uitgave zit verpakt in een stevige Steelbook en de film staat op de 4K UHD-schijf. Deze vind je uiteraard ook terug op de meegeleverde Blu-ray schijf, maar in dit geval dient deze vooral voor de extra's.

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding
Extra's
De extra's staan op de Blu-ray schijf en dat zijn er toch best flink wat. met veelal een korte speelduur. In totaal kun je kijken naar tien featurettes. De titels zijn:

- Black Adam: A Flawed Hero
- A New Type of Action
- New Tach in an Old World
- Taking Flight
- Costumes Make the Hero
- From Soul to Screen
- Kahndaq: Designing a Nation
- The History of Black Adam
- The Rock of Eternity
- Who Is the Justice Society?

De nadruk van extra's ligt veelal op de personages en de visuele effecten die zijn gebruikt om de uiteenlopende superhelden en personages en omgevingen tot leven te wekken. Ook worden er vergelijkingen gemaakt met de comics van DC Comics waarop de film is gebaseerd.

Black Adam van DC
In Black Adam ontving Black Adam bijna 5000 jaar geleden de buitengewone krachten van de oude goden, waarna hij al vrij snel werd opgesloten in een tombe. Nu is hij weer vrij en klaar om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld.NieuwsFilm

meest populair