Vroege ontwerpen voor 'Avatar' jagen je de stuipen op het lijf

De Na'vi en Neytiri zagen er toch flink anders uit.

De afgelopen periode zagen we al wat concept-art voorbijkomen voor de succesvolle Avatar-films en nu hebben we weer wat beelden van de tekentafel. Dit keer zien we vroege ontwerpen voor het personage Neytiri.

Neytiri is uiteraard de Na'vi-vrouw van Jake Sully (Sam Worthington) en wordt middels motion capture gespeeld door actrice Zoe Saldaña (Guardians of the Galaxy).

Ontwerpen van Neytiri
Ontwerper Joseph C. Pepe heeft zijn concept-art op Instagram gedeeld en zo zie je hoe er in een vroeg stadium werd gedacht over hoe de Na'vi eruit zouden moeten zien. Wel blauw, maar ook heel anders dan het gebruikte concept.

In de begeleidende woorden schrijft Pepe dat hij er anderhalve maand over deed om Neytiri juist op papier te krijgen. Hij maakte maar liefst 113 verschillende uiterlijken voor haar. Uiteraard in nauwe samenwerking met bedenker en regisseur James Cameron.

Ander uiterlijk
We zien op de afbeeldingen hieronder onder meer een meer donkere blauwe huid, een andere huidspatroon, ander haar en een duidelijk andere, meer dierlijke neus.

Op dit moment draait Avatar: The Way of Water nog in de Nederlandse bioscopen, uiteraard met Neytiri en haar vertrouwde uiterlijk.



NieuwsFilm

meest populair