Eerste recensies voor scifi-film '65': topper of behoorlijke flopper?

Eerste recensies voor scifi-film '65': topper of behoorlijke flopper?

Adam Driver in gevecht met dino's.

Volgende week verschijnt de scifi-actiefilm 65 in de Nederlandse bioscopen. In de film zien we hoe Adam Driver in een wereld belandt met dino's. Er ontstaat vervolgens een soort kat en muis-spel, beter gezegd een dino en mens-spel.

Maar is het ook wat? Op Rotten Tomatoes verschijnen ondertussen de eerste recensies en die voorspellen jammer genoeg geen enorm goede film. Vermoedelijk wel wat basis popcornvermaak.

Zwakke Rotten Tomatoes-scores
Op het moment van schrijven staat 65 op slechts 30 procent na 23 recensies, met een 4.90/10 als gemiddelde beoordeling. Ook het publiek lijkt vooralsnog niet onder de indruk: 59 procent.

Ouderwets verhaal
"65 speelt zich miljoenen jaren in het prehistorische verleden af - en zijn ideeën zijn slechts iets jonger," aldus de kritische Nick Schager van The Daily Beast. Daar is Frank Scheck van The Hollywood Reporter het mee eens: "Een middelmatige throwback monsterfilm."

"Niet cheesy genoeg om leuk/slecht te zijn, noch geweldig genoeg om te concurreren met de 'Jurassic'-films van deze wereld," vindt Bob Strauss van San Francisco Chronicle.

Oude doos
"Net als het emotionele achtergrondverhaal van Mills lijken de speciale effecten uit een doos met tweedehands ideeën te zijn gehaald," schrijft A.O. Scott van New York Times. "De uitvoering is ook niet zo indrukwekkend. Er is weinig te beleven, spanning of verrassing."

De duidelijke popcornfilm 65 draait vanaf 16 maart in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair