Disney heeft goed voornemen met nieuwe 'Star Wars'-films

Disney heeft goed voornemen met nieuwe 'Star Wars'-films

Er wordt voorzichtig gewerkt aan nieuw materiaal...

Als producent is het maar lastig om te komen aan een van de meest geprezen filmfranchises ooit gemaakt. Disney is niet voor niets heel voorzichtig met het uitbrengen van nieuw Star Wars-materiaal.

Na de release van Solo: A Star Wars Story en Star Wars: The Rise of Skywalker leken de mogelijkheden met de franchise even niet zo ver te reiken. De films ontvingen gemengde reacties, waardoor Disney enorm voorzichtig is met het maken van nieuwe films.



Interview
Volgens The Walt Disney CEO Bob Iger blijft dat voorlopig nog wel het geval. "We hebben drie films gemaakt die de duidelijke opvolgers zijn van de eerste zes van George Lucas", vertelt Iger in een interview met The Hollywood Reporter.

Nieuwe films
"Ze deden het enorm goed aan de kassa. (...) Alleen Solo viel ons een beetje tegen. Het gaf ons een pauze, om alleen al te bedenken dat het een beetje veel was", aldus Iger.

Niet getreurd, want dat materiaal komt er écht wel: "We zijn nog steeds bezig met het ontwikkelen van Star Wars-films. We zorgen ervoor dat als we er een maken, dat ook echt de juiste zal zijn. We zijn daarin heel voorzichtig."

NieuwsFilm

meest populair