Organisatie achter de Razzie-Awards maakt uniek besluit na opvallende controverse

Organisatie achter de Razzie-Awards maakt uniek besluit na opvallende controverse

Je kan toch geen kind nomineren?

De organisatie van The Golden Raspberry Awards, de prijzenreeks voor slechtste prestaties die aan de vooravond van de Oscars plaatsvinden, hebben besloten om de prijs van 'Slechtste Actrice' aan zichzelf uit te reiken. De aanleiding hiervan is een controversiële nominatie van een 11-jarige actrice.

The Golden Raspberry Awards, ook wel de 'Razzies' genoemd, kwamen hevig onder vuur te liggen toen de nominaties eerder dit jaar bekend werden gemaakt. De organisatie had de 11-jarige Ryan Kiera Armstrong genomineerd als 'Slechtste Actrice' voor haar acteerwerk in de film Firestarter.

Na de bekendmaking van de nominaties reageerde het internet uiterst verbolgen over de organisatie.



Uniek
De organisatie heeft besloten om de Razzie-award voor slechtste actrice uit te keren naar zichzelf. Er werden eerder al meerdere oproepen gedaan om de nominatie van Armstrong terug te trekken, de organisatie heeft hier op een unieke manier gehoor aan gegeven.

Het is overigens niet de eerste keer dat een kind werd genomineerd voor een Razzie-award. Jake Lloyd, die de jonge Anakin Skywalker speelde in Star Wars: The Phanom Menace, wist ook een nominatie te krijgen. De acteur stopte wegens pesterijen uiteindelijk met acteren.



NieuwsFilm

meest populair