Ke Huy Quan ontvangt zijn Oscar terwijl hij overweldigd wordt door emoties

Ke Huy Quan ontvangt zijn Oscar terwijl hij overweldigd wordt door emoties

Bijna iedereen pinket een traantje weg, terwijl hij zijn moeilijke reis naar dit belangrijke podium vertelde

Ke Huy Quan won een Oscar voor de beste mannelijke bijrol in de film Everything Everywhere All At Once. De ster nam die prijs overmand door emoties in ontvangst.

De staande ovatie in het theater zei genoeg: Iedereen gunde de tengere man zijn Oscar. Terwijl hij huilend zijn toespraak hield, pinkte bijna iedereen een traantje weg in de zaal. Hij vertelt dat zijn moeder al 84 jaar is en vanuit huis mee kijkt. Hij roept: "Mam, ik heb net een Oscar gewonnen."

Grootste podium van Hollywood
Ke Huy Quan kwam als bootvluchteling aan in Amerika. Hij was maar een kind en bracht een jaar in een vluchtelingenkamp door. Hij zegt: "En dan eindig ik hier op het grootste podium van Hollywood. Ze zeggen dat dit alleen gebeurt in films. Ik kan niet geloven dat dit mij overkomt. Dit is de Amerikaanse droom."

De acteur acteert al 40 jaar, maar heeft moeilijke, werkloze jaren gehad in Hollywood. Er waren bijna geen rollen voor Aziatische acteurs. Toch zette hij door en pakte andere banen aan in de filmindustrie tot hij wel gecast werd voor Everything Everywhere All At Once.

In het bijzonder
Hij bedankt familie, vrienden en collega's en besluit met: "Ik wil mijn vrouw in het bijzonder bedanken. Al 20 jaar zegt zij dat mijn tijd zal komen, terwijl ik mijn droom bijna op wilde geven. Voor iedereen die een droom heeft: houd die droom levend."

Hier in het artikel bij People staat meer. Hieronder staat een YouTube-video van zijn speech bij ABC7.



NieuwsFilm

meest populair