Dit belangrijke moment zat niet in de 'Harry Potter'-films

Dit belangrijke moment zat niet in de 'Harry Potter'-films

Deze scène tussen Voldemort en Dumbledore is van groot gemis.

Harry Potter is een van de geliefdste filmfranchises aller tijden, maar de boeken zijn nóg populairder. Heel erg gek is dit niet. Je kan natuurlijk veel meer kwijt in de boeken. Een cruciale scène tussen Voldemort en Dumbledore haalde de films ook niet, maar dat is wel spijtig, want deze was van groot belang.

Voordat de grote schurk in Voldemort 'verandert', gaat hij nog onder de naam Tom Riddle. In de films zien we de jonge Riddle een paar keer, waaronder ook zijn eerste ontmoeting met Dumbledore. Ben je deze scène vergeten? Bekijk deze dans alsnog hieronder.



Later komen we hem nog eens tegen. Ook deze scène staat online en is hier te zien. Toch had er nog veel meer ingezeten.

Jeugd
Daar blijft het echter bij wat betreft Riddle in de films. In de boeken krijgen we echter nog veel meer over hem te horen, waaronder een belangrijke ontmoeting tussen Riddle en Dumbledore. Hierin komt Riddle naar Dumbledore toe, in de hoop dat de schoolmeester hem de leraar van Defense Against the Dark Arts maakt.

Riddle is echter al lang niet meer goed en dat weet Dumbledore. Riddle gaat nu onder een nieuwe naam gaat en heeft ook al de nodige volgers genaamd Death Eaters. Riddle denkt zo indruk te kunnen maken op Dumbledore, maar dat is de laatstgenoemde allesbehalve. Dumbledore houdt dan ook de controle over de situatie.

Tekst
Zo staat er in het boek: "They do not call me Tom anymore," he said. "These days, I am known as -"

"I know what you are known as," said Dumbledore, smiling pleasantly. "But to me, I'm afraid, you will always be Tom Riddle. It is one of the irritating things about old teachers. I am afraid that they never quite forget their charges' youthful beginnings."

He raised his glass as though toasting Voldemort, whose face remained expressionless. Nevertheless, Harry felt the atmosphere in the room change subtly: Dumbledore's refusal to use Voldemort's chosen name was a refusal to allow Voldemort to dictate the terms of the meeting, and Harry could tell that Voldemort took it as such"

Groot belang
Dit is in de boeken een uiterst belangrijk moment. Hoewel veel tovenaars huiveren van Voldemort, weigert Dumbledore hem de positie te geven en noemt hij hem ook niet bij zijn nieuwe naam. Op dit moment realiseert Voldemort zich dan ook dat Dumbledore zijn grootste tegenstander zal worden.

Bovendien is het ook behoorlijk duister. Voldemort is uit op de positie, om zo leerlingen te kunnen influenceren en voor zich te kunnen winnen. Dumbledore zou hem dan ook nooit de positie hebben gegeven, maar wilde enkel en alleen zien of het gerucht klopte dat de veelbelovende Tom Riddle in een slangachtig monster aan het veranderen was.

NieuwsFilm

meest populair