'The Super Mario Bros. Movie' lijkt gehakt te maken van 'Sonic'-films

'The Super Mario Bros. Movie' lijkt gehakt te maken van 'Sonic'-films

Een nieuw record aan de box-office lijkt aanstaande.

Blijkbaar heeft de Super Mario Bros. Movie-reclamecampagne goed gewerkt. De box-office verwachtingen zijn namelijk torenhoog. Zo lijkt het erop dat het geliefde lootgietertje zelfs Sonic gaat verslaan.

Er wordt namelijk verondersteld dat de Super Mario Bros. Movie het openingsweekend van Sonic the Hedgehog 2 gaat overtreffen. Het tweede Sonic-avontuur haalde een hele mooie 71 miljoen dollar op in Amerika, toen de film werd uitgebracht in april 2022.

Record
Dit betekent dat Sonic 2 de recordhouder is met het beste openingsweekend voor een 'videospel-film' aller tijden. De blockbuster werd zelfs de op drie na best scorende film ooit gebaseerd op een game.

Nu lijkt het erop dat Mario de kroon zal overnemen. Volgens Deadline zal de aanstaande animatiefilm van Illumination ongeveer 85 à 90 miljoen dollar verdienen in de eerste vijf dagen. Sommigen schatten echter dat het eerder tegen de 100 miljoen dollar zal zitten.

Hoe dan
De reden hiervoor? Nou, de Super Mario Bros.-film speelt zich af in het bekende Mushroom Kingdom, dat in de videospellen de belangrijkste locatie is. De veronderstelling is dan ook dat vele fans naar de film zullen gaan om op zoek te gaan naar de vele 'easter eggs' die verstopt zitten in de blockbuster.

Mocht je de laatste trailer gemist hebben, bekijk deze dan alsnog hieronder.



NieuwsFilm

meest populair