Alexander Skargard heeft zijn eigen hoofd uit 'Infinity Pool' gewoon thuis staan

Het gruwelijke rekwisiet heeft een passend thuis gevonden

Sanne Hesseling 18 maart 2023 14:41 in Algemeen
Alexander Skarsgård heeft een nieuw, nogal gruwelijk stukje decoratie in zijn huis staan. De acteur heeft namelijk zijn eigen gekloonde hoofd uit zijn recente film horrorfilm Infinity Pool mee naar huis gekregen.

De Zweedse acteur vertelt in een interview dat hij het bijzondere rekwisiet uit de film als aandenken heeft gekregen.

Zijn eigen hoofd in een glazen pot?
Skarsgård vertelt dat het rekwisiet bestaat uit een replica van zijn hoofd in een glazen pot vol met een rood slijm. Dit rekwisiet is dan ook zelf in de film te zien.

Over het perfecte plekje voor dit gruwelijke decorstuk is Skarsgård nog niet helemaal zeker. Hij vertelt: "Ik weet niet waar ik hem moet laten. Moet ik hem aan de muur hangen? Moet ik hem naast me in bed leggen? Moet ik hem in de koelkast zetten om mensen te laten schrikken?"

Infinity Pool
In de horrorfilm Infinity Pool van regisseur Brandon Cronenberg speelt Skarsgård James, een man die met zijn echtgenote Em op vakantie is in een all-inclusive hotel op een fictieve locatie. Wanneer James en Em een op het eerste gezicht aardig koppel tegenkomen, staat ze een hoop gruwelijkheden te wachten.

De eindbestemming van filmrekwisieten
Het is een veelgestelde vraag: wat gebeurt er nou met alle decorstukken en rekwisieten die gebruikt worden in films? Het antwoord daarop kan nogal verschillen. Sommige rekwisieten en decorstukken worden gedoneerd aan musea, terwijl andere spullen geveild worden, waarna de opbrengst gedoneerd wordt aan goede doelen.

En af en toe krijgen de acteurs een bijzonder aandenken mee naar huis. Al is het maar de vraag of Skarsgård er heel blij mee is. "Het is nogal verontrustend. Het is levensecht. En tegelijkertijd erg dood," aldus de acteur.NieuwsFilm

meest populair