Wordt er nu alweer een 'Star Wars'-film geschrapt?

Wederom slecht nieuws voor de fans...

Wouter Drummen 19 maart 2023 20:30 in Algemeen
Eerder deze maand kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal i.v.m. verschillende Star Wars-films. Twee blockbusters die zich in een 'galaxy far, far away' zouden afspelen zijn namelijk plotsklaps gecanceld. Nu blijkt het dat het ook nog niet zeker is of Damon Lindelof wel zijn Star Wars-film gaat maken.

Lindelof, bekend van de nodige populaire series zoals o.a. Lost, The Leftovers en Watchmen, zou normaal gesproken een Star Wars-film voor zijn rekening nemen, maar de vraag is of het daar nog wel van gaat komen.

Disney
Sinds 'het Huis van de Muis' Lucasfilm overnam, zijn er de nodige Star Wars-films en series gemaakt. Series verschijnen nog regelmatig. Denk bijvoorbeeld maar aan Andor en The Mandalorian. Films zijn echt een ander verhaal.

Het is alweer drie jaar geleden dat we de laatste Star Wars-film hebben gezien. Er ligt dan ook veel druk op de schouders van het team dat het stokje overneemt. Hier is Lindelof zich bewust van. Ondanks het feit dat hij al enigszins is begonnen met het schrijven van de film, weet hij niet of het er daadwerkelijk ooit van gaat komen.

Reactie
Tijdens een recent interview laat hij zich erover uit: "Ik kan niet veel erover loslaten, alleen dat de moeilijkheidsgraad echt extreem hoog ligt. Als het niet geweldig is, wordt het niet gemaakt".

Zo gaat een twijfelende Lindelof verder: "Ik weet nog toen ik als 4-jarig mannetje op de schoot van mijn vader om Star Wars te kijken. Deze franchise is legendarisch en de verwachtingen zijn torenhoog"

"Ik weet niet of ik de juiste man ervoor ben. Soms denk ik: "Misschien ben ik niet de chef, maar moet ik gewoon opeten wat ik voorgeschoteld krijg". Hier laat ik het voorlopig bij".

NieuwsFilm