Deze topper met een 100% Rotten Tomatoes score moet je gewoon zien

Een pareltje van studio Ghibli die meer aandacht verdient.


Nog niet zo heel lang geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over een animatiefilm die op Rotten Tomatoes maar liefst een perfecte 100% scoort! Nog beter nieuws, deze staat zelfs op Netflix (lees hier om welke film het gaat). Interesse in een andere animatietopper? Dan is deze film misschien wel iets voor jou.

Het gaat hier om The Tale of the Princess Kaguya. Dit kleine pareltje kwam in 2013 uit en werd extreem goed onthaald, maar gaat helaas een beetje verloren tussen alle Disney, Pixar en Dreamworks-films. Daarom zetten we deze hieronder eens even in het zonnetje.

Verhaal
The Tale of the Princess Kaguya is een prachtig geanimeerd en diep ontroerend sprookje van de Japanse topstudio Ghibli. Misschien komt de naam je wel bekend voor. Zij wisten al eerder hoge ogen te gooien met o.a. Princess Mononoke en Spirited Away.

Helaas kennen niet genoeg mensen dit kleine meesterwerk. Het verhaal gaat over een oude man, die net genoeg verdient met het verkopen van bamboe om rond te komen. Een dag is echter helemaal anders dan de rest, wanneer hij een prinses aantreft in de bamboe.

Sprookje
Wat haar echter ook heel special maakt is haar lengte. De prinses, die naar de naam Kaguya luistert, is niet groter dan een duim. Wanneer ze opgroeit, komen vijf mannen van rijke families langs om haar ten huwelijk te vragen.

Kaguya vraagt de mannen een origineel en memorabel huwelijkscadeau voor haar te vinden, maar de vraag is of ze dit gaat lukken. Bekijk de trailer hieronder.Ontvangst
De film werd uitstekend onthaald en scoort eigenlijk overal ijzersterk. Op IMDb staat The Tale of the Princess Kaguya op een hele mooie 8,0. Het Rotten Tomatoes-cijfer is nóg beter, namelijk een perfecte 100%

Interesse in de film? Volgens Rotten Tomatoes staat hij op Netflix, VUDU, Amazon Prime, HBO Max en Apple TV+.

NieuwsFilm