Gaat Quentin Tarantino's 10e film iets unieks doen met zijn eerdere films?

Dit klinkt goed!


De geliefde Quentin Tarantino maakt nog maar één film en dan vindt hij het wel mooi geweest. Jarenlang waren fans aan het speculeren over wat zijn laatste project zou kunnen zijn, maar eerder deze maand werd het dan eindelijk bekend gemaakt: The Movie Critic. Wat kunnen we echter van deze film verwachten?

Misschien wist je dit nog niet, maar Tarantino's films zijn als het ware allemaal aan elkaar 'gelinkt'. Ze spelen zich namelijk allemaal af in hetzelfde universum. Denk bijvoorbeeld maar aan de fast food keten Big Kahuna Burger of de Red Apple sigaretten. Beide komen namelijk in meerdere films voor.

Meer
Het blijft echter niet alleen bij 'Easter eggs' of achternamen die vaker terugkomen. Er zijn namelijk twee verschillende soorten Tarantino-films. De 'echte films' en de 'movie-within-movie'. Alle films die zich in de 'echte wereld' afspelen zijn Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Inglourious Basterds, Django Unchained, The Hateful Eight en Once Upon a Time in Hollywood.

De 'movie-within-movie' zijn From Dusk Till Dawn, de Kill Bill-films, Planet Terror en Death Proof. Dit zijn films die zijn gemaakt voor de mensen van Tarantino's 'echte wereld'. (Er is echter ook een geliefde theorie dat Django een 'movie-within-movie' is en dat acteur Rick Dalton Calvin Candie speelt, maar dit is nooit bevestigd door de filmmaker zelf).

Wil je hier meer over weten? Kijk dan het onderstaande filmpje.The Movie Critic
De nodige filmfanaten denken dan ook dat Tarantino's laatste film deze twee 'werelden' nu perfect kan linken. The Movie Critic speelt zich af in de jaren zeventig en de hoofdrol zou gebaseerd zijn op de bekende filmcriticus Pauline Kael.

The Movie Critic is hoogstwaarschijnlijk een film van 'de echte wereld', maar dit is een uitgelezen kans om Kael 'movie-within-movie'-films aan te laten kaarten, door hier recensies over te schrijven of iets dergelijks. Verwacht dus maar de nodige 'Easter eggs' en 'knipogen' naar Tarantino's eerdere werk!

NieuwsFilm