Actrice Halle Bailey over aanhoudende kritiek op 'The Little Mermaid'

Ze verdedigt de makers en de nieuwe keuzes!


Nog maar even geduld voordat we eindelijk de nieuwe Ariel in de live-action The Little Mermaid mogen aanschouwen. De actrice die de nieuwe zeemeermin vertolkt komt met een reactie op alle kritiek en geeft duidelijk aan waarom verschillende nieuwe keuzes zo zijn gemaakt voor het verhaal.

We kennen de originele Ariel natuurlijk het best uit de geanimeerde versie van De Kleine Zeemeermin. In de remake is er behoorlijk wat gesleuteld aan het uiterlijk van Ariel én aan het verhaal.Opfrisbeurt
In een interview met Edition Magazine vertelde actrice Halle Bailey over de opfrisbeurt van het bekende Disney-verhaal. Ze geeft aan dat het team achter het verhaal nadrukkelijk rekening heeft gehouden met alle vernietigende kritiek op de nieuwe keuzes.

Enthousiast
"Ik ben enorm enthousiast over mijn versie van de film, want we hebben het perspectief compleet veranderd", vertelt Bailey in het interview. "Ze verlaat de oceaan niet alleen voor een jongen, maar het is veel groter dan dat."

Nieuwe benadering
De nieuwe benadering valt in de smaak bij de actrice: "Het gaat over haarzelf, haar doel, haar vrijheid, haar leven en ze doet wat zij wil. Als vrouwen zijn we geweldig. We zijn onafhankelijk, modern en nog veel meer dat dat. Ik ben blij dat Disney een aantal van die thema's in dit verhaal verwerkt."

NieuwsFilm