Zo rijk is Courteney Cox uit 'Scream' en 'Ace Ventura'

Zo rijk is Courteney Cox uit 'Scream' en 'Ace Ventura'

Ze speelt in verrassend veel series en films, en produceert en regisseert ook

Courteney Cox is een Amerikaanse actrice, producer en regisseur. Zij is misschien wel het meest bekend door de hitserie Friends en de Scream-films.

De nu 58-jarige ster werkt al zo'n 40 jaar in de filmindustrie. Haar nettowaarde wordt geschat op 150 miljoen Amerikaanse dollars.

Hoe het begon
Courteney Cox is geboren in 1964 in Amerika. Ze besloot haar studie architectuur af te breken voor een carrière als model en actrice. Na verschillende baantjes brak zij door met de videoclip Dancing in the Dark van Bruce Springsteen.

Daarna volgt een rol in de serie Family Ties, de film Ace Ventura en de serie Friends. De ster is ook te zien in de Scream-films, de serie Dirt en de serie Cougar Town. Een aantal films met haar zijn Zoom, Bedtime Stories en Mothers and Daughters.

Meer vermogen
De nog altijd populaire serie Friends bracht Courteney Cox bij elkaar 88 miljoen aan salarissen. Voor het tiende en laatste seizoen kreeg zij voor elke aflevering 1 miljoen. Aan commissies zou zij er nog altijd zo'n 10-20 miljoen per jaar aan verdienen.

Courteney heeft ook een productiemaatschappij en regisseert films als Just Before I Go en TalhotBlond. Daarnaast verkoopt zij ook natuurlijke en luxe schoonmaakproducten. Zij weet deze lijn op een creatieve manier onder de aandacht te brengen, zoals hieronder op haar Instagram te zien valt. Meer over haar vermogen staat hier bij Celebrity Networth.



NieuwsFilm

meest populair