Chaos bij Marvel Studios werd compleet veroorzaakt door deze persoon

De kogel lijkt nu dan eindelijk door de kerk te zijn bij Marvel Studios.


De VFX-controverse binnen Marvel Studios loopt al voor langere tijd. VFX-artiesten uitten hun frustraties en bovendien laten de fans duidelijk merken het te zien aan de kwaliteit van de films.

Als klap op de vuurpijl kwam enkele dagen geleden het nieuws naar buiten dat niemand minder dan Victoria Alonso, hoofd van de afdelingen post-productie, VFX en animatie bij Marvel Studios, aangaf te zullen vertrekken.

Plotseling vertrek
Alonso was voor zeker zeventien jaar werkzaam bij Marvel en werkte aan de VFX en animaties voor bijna alle films in het Marvel Cinematic Universe.

Haar plotselinge afscheid laat dan ook de VFX-controverse weer oplaaien, ondanks dat er voor haar vertrek geen duidelijke redenen zijn gegeven.

Giftige werkomgeving
Chris Lee, verslaggever van New York Magazine, liet zich op Twitter uit over wat meerdere van zijn bronnen in de VFX-wereld als redenen opgaven voor Alonso's vertrek. Hieronder lees je de desbetreffende tweets.Grove karakterisering
Echter, niet iedereen lijkt dezelfde mening te delen over de beschrijvingen van Lee. Op Twitter laat Joanna Robinson zich uit over de beschrijvingen.

"Dit is precies het tegenovergestelde van wat ik gehoord heb van iedereen die ooit met haar gewerkt heeft. Ik noem het een grove karakterisering," zo schreef Robinson in haar tweet.

Harde veranderingen
Het vertrek van Alonso laat overduidelijk zien dat er harde veranderingen worden doorgevoerd bij Marvel Studios. Of dit op de lange termijn in het voordeel zal werken voor de studio valt nog te bezien.

Het eerstvolgende project van Marvel Studios zal Guardians of the Galaxy Vol. 3 worden van regisseur James Gunn. De film verschijnt vanaf 3 mei in de Nederlandse bioscopen.NieuwsFilm