De troebele tijdlijn van de 'John Wick'-filmreeks nader bekeken

De troebele tijdlijn van de 'John Wick'-filmreeks nader bekeken

John Wick-reeks speelt zich in een korte tijd af.

John Wick: Chapter 4 is nu eindelijk in de bioscoop te zien. Wat opvallend was aan de reeks is dat de tijdsperiode waarin de films zich afspelen redelijk kort is. Regisseur van alle vier de films Chad Stahelski geeft daar nu wat duidelijkheid over.

Bij de films was het vaak het geval dat ze eigenlijk gelijk verder gingen bij waar de vorige was geëindigd. Dan zou je dus denken dat alle films samen zich misschien afspelen in de periode van een week. Toch geeft Stahelski in een interview met Collider aan dat het toch iets anders zit.

"We kwamen erachter dat de drie films zich allemaal in ongeveer een week afspelen. Zo kijk ik ernaar tenminste, Keanu volgens mij anders. De volgende film is zo'n zes maanden later, in totaal denk ik dat het ongeveer 7 tot 8 maanden is."

De tijdsprong naar deel 4
Aangezien Stahelski dus heeft bevestigd dat er een sprong vooruit in de tijd wordt gedaan bij deel 4 is het nu de vraag waarom dat het het geval is. Dit zou kunnen omdat The Table denkt dat Wick dood is nadat hij neer werd geschoten en van het dak van The Continental viel.

Ook zou het kunnen dat ze niet weten of hij nog leeft of dat hij dood is en dat ze op zoek naar hem zijn. Met een sprong in de tijd zou het mogelijk zijn dat je ziet dat The Table echt wanhopig wordt om hem dood of levend te vinden en alles en iedereen in gaat zetten.

Wat het ook allemaal wordt, het zal in ieder geval een spektakel gaan worden. Met een duur van maar liefst 2 uur en 49 minuten zal er genoeg te genieten zijn. John Wick: Chapter 4 is vanaf vandaag te zien in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair