Gaat John Wick dood in 'John Wick: Chapter 4'?

Logisch natuurlijk, maar toch: SPOILERS volgen!


De vierde John Wick-film draait momenteel is de bioscopen en dit is een groot succes. De blockbuster wordt ijzersterk onthaal, maar blijft het hierbij of komen er misschien toch nog nieuwe delen? Opgelet: SPOILERS volgen!

Enige tijd geleden liet hoofdrolspeler Keanu Reeves zich er nog over uit. Zo zei de acteur dat ze geen plannen hadden voor na deel 4 en dat er enkel en alleen nog een vervolg zou komen als de films succesvol zijn. Dat is nu al het geval, maar hoe zit het met Wick zelf?

Dead or alive
De geliefde huurmoordenaar neemt het in elke film weer op tegen talloze schurken en spierbundels, maar weet het elke keer weer net op het nippertje te redden. Denk bijvoorbeeld maar aan Parabellum. Hierin wordt hij neergeschoten, stort hij een dak af en valt hij van het gebouw af. Toch overleeft hij dit.

Maar hoe zit het dan met deel 4? Nou, hierin moet Wick weer vechten voor zijn leven, al helemaal op het laatste deel van de film. Zo knokt hij zijn weg door Parijs voordat hij het opneemt tegen 'Le Marquis de Gramont' (Bill Skarsgard). Als hij wint, is hij opnieuw een vrije man.

Einde
Op het einde gaat Wick een duel aan tegen de blinde huurmoordenaar Caine (Donnie Yen), die door de Marquis is uitgekozen om in zijn plaats te vechten. De Marquis bemoeit zich echter met het gevecht en opent ook het vuur op Wick, maar hij schiet de Marquis dan dood.

Een zwaargewonde Wick zit op de trappen van de Sacré-Coeur, denkt terug aan zijn vrouw Helen en sterft. Maar is hij ook echt dood?

Graf
In de allerlaatste scene staan Winston (Ian McShane) en de Bowery King (Laurence Fishburne) met Johns hond voor zijn graf, begraven naast zijn vrouw. King kan niet geloven dat hij dood is en vraagt Winston of Wick naar de hemel of naar de hel is gegaan. Winstons antwoord? "Who knows?"

Het lijkt er dus op dat Wick echt dood is, al wordt dit wel enigszins in het midden gelaten. Het zou kunnen dat de kijker hem enkel en alleen bewusteloos zagen. Wick zou vervolgens zijn dood 'gefaked' kunnen hebben om te kunnen genieten van een welverdiend en rustig pensioen.

Toch is de kans natuurlijk ook groot dat Wick echt is gestorven, maar mocht het nog van een vijfde deel komen, dan kan Wick natuurlijk altijd nog wel op een of andere manier terugkeren. Tijd zal het zeggen, maar voorlopig lijkt het er toch wel echt op dat de huurmoordenaar nu echt gesneuveld is.

NieuwsFilm