Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Deze topfilm kent bijna niemand maar is meer dan de moeite waard

Het origineel is veel beter dan de bekende remake.

De laatste paar weken komt er op FilmTotaal wel vaker een rubriek terug genaamd 'Topfilms die bijna niemand kent'. Nu zetten we weer een pareltje van 2018 in de spotlights.

Het gaat hier om The Guilty. Misschien komt de titel je wel bekend voor, maar denk je dan wel aan het origineel of aan de Amerikaanse remake?

Film
Het is algemeen bekend van Hollywood maar wat graag succesvolle buitenlandse films verfilmd en in een Amerikaans jasje duwt. Denk bijvoorbeeld maar aan Les Intouchables die werd omgetoverd tot The Upside en ook CODA is gebaseerd op een geliefde Franse film genaamd La Famille Bélier.

Dit is niet anders voor The Guilty. De remake met o.a. Jake Gyllenhaal kwam in 2021 uit en werd tamelijk goed onthaald, maar kan echt niet tippen aan het origineel uit 2018. Deze heet Den Skyldige en mag je zeker niet missen!

Verhaal
Een politieagent beantwoordt een telefoontje van een vrouw, die ontvoerd blijkt te zijn. Het is het begin van een race tegen de klok om haar te redden. Bekijk de ijzersterke trailer hieronder.



Helaas krijgt de remake eigenlijk meer aandacht. De 2021 versie heeft maar liefst 132.000 IMDb-stemmen tegenover de 61.000 van het origineel, maar deze scoort op alle vlakken vele malen beter: een 7,5 i.p.v. een 6,3 en een prachtige Rotten Tomatoes-score van 98%, daar waar de remake 'maar' 74% scoort.

Interesse? Volgens Rotten Tomatoes staat de beste The Guilty op VUDU, Amazon Prime, HBO Max en Apple TV+. Heb je geen van deze streamingdiensten? Hij is ook te vinden bij Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair