Hoe zit het eigenlijk met die 'Highlander'-remake met Henry Cavill?

Regisseur Chad Stahelski doet een boekje open over de problemen waar hij tegenaan loopt.


Sinds 2016 is John Wick-regisseur Chad Stahelski al betrokken bij een reboot van de Highlander-franchise bij Lionsgate. Het project kreeg een flinke boost in 2021 toen Superman- en The Witcher-acteur Henry Cavill ook zijn naam verbond aan het project.

Klassieke actiefilm
De originele film uit 1986 volgde Christopher Lambert als zwaardvechter Connor MacLeod, een van de vele onsterfelijke krijgers die alleen door onthoofding gedood kunnen worden.

Na een eerste training door onsterfelijke zwaardvechter Ramirez (Sean Connery), leefde MacLeod eeuwenlang voort. Uiteindelijk vestigde hij zich in New York City en nam hij het op tegen zijn grootste vijand, de Kurgan (Clancy Brown). De film leidde tot meerdere sequels en tv-series en ontwikkelde zo een grote mythologie.

Grote verantwoordelijkheid
Die mythologie is volgens Stahelski, die afgelopen week John Wick: Chapter 4 promootte, ontmoedigend. Het probleem met Highlander is vooral dat het tijd kost om het goed te doen, zoals hij aan Deadline vertelt:

"Ik werk nu al jaren aan Highlander, voor Henry Cavill. Retroactief zijn is moeilijk. Wat is het verschil tussen Wick en dat? Met Wick bediende je geen zeven seizoenen tv plus twee spin-offs en vijf films.

[Als ik nu een remake van Highlander zou maken, zou je in die eerste twee uur veel mythologie verwachten; je kunt niets verkennen zonder dat. Highlander als tv-serie zou nu geweldig zijn. Je zou de tijd hebben om het uit te bouwen, al die flashbacks te zien en het potentieel ervan te benutten.

Het is lastiger als je iets probeert te doen met zo'n grote mythologie. Maar ik ben het ermee eens, dat zou er een zijn om echt een grote gok mee te nemen."

NieuwsFilm