Waarom horen we bijna nooit meer iets van 'Harry Potter'-actrice Emma Watson?

De bekendheid lijkt Hollywood min of meer vaarwel te hebben gezegd.

Emma Watson werd wereldberoemd dankzij haar rol als wijsneus Hermione Granger in de Harry Potter-films. Nu zien we de inmiddels 32-jarige actrice maar weinig in de publiciteit. Wat is er met haar gebeurd?

Nadat de laatste Harry Potter-film in 2011 verscheen, werkte ze gestaag door aan haar Hollywoodcarrière. Ook maakte ze haar academische studie af aan de universiteit.

Haar bekendere rollen na Harry Potter zijn de Disney-prinses Belle in Beauty and the Beast (2017) en Meg March in Little Women (2019).



Stapje terug
Watson komt tegenwoordig echter niet heel vaak meer in de publiciteit en dat is een bewuste keuze. De actrice wil haar bekendheid vooral inzetten voor haar activisme, buiten beeld. Watson is een uitgesproken feministe.

"Je zult mij minder op de rode loper zien en vaker als spreker op conferenties", zei ze in 2020 in een interview. "Ik willen anderen een stem geven".

Valse geruchten
Een jaar later gingen er zelfs geruchten rond dat Watson definitief wilde stoppen met acteren, maar deze werden vrij snel ontkracht door haar management.

Duidelijk is echter dat haar acteercarrière op een laag pitje staat. Drie jaar geleden verscheen immers haar laatste film. Wel was ze te zien in de vrij recente Harry Potter-reüniefilm.

Prada
Watson is sinds vorig jaar het gezicht van Prada Beauty. De start van die campagne markeerde ook de lancering van haar nieuwe look, inclusief 'pixie cut'.



Verder weten we niet veel over het leven van Watson nu. De Britse ster laat maar weinig los over haar privéleven en geeft zelden interviews.

NieuwsFilm

meest populair