Regisseur 'John Wick 4' verdedigt waarom je na de film meteen naar de WC rent

De originele versie was eigenlijk nog een uur langer!


John Wick: Chapter 4 is nu eindelijk in de bioscoop te zien. Wat vrij opvallend is is de lange speelduur die zo'n 2 uur en 40 minuten is. Regisseur Chad Stahelski verdedigt dit tegen de critici.

In een interview met DiscussingFilm had de regisseur het volgende te zeggen:"Wacht eens even, de film duurt 2 uur en 38 minuten waarvan 12 minuten credits zijn. Daarbij zijn er mensen die hele series bingen op een zondagmiddag. En omdat je dan op je bank zit is het gelijk heel anders?"

"Amerikanen zijn de enigen die moeite hebben met opstaan om even naar de wc te gaan. Dan houden ze het op en dan duurt de film natuurlijk nog veels te lang. Ik zal wat vertellen, de vechtscene in de club met het water heb ik expres gedaan om je naar de wc te laten gaan. Als je daarna gaat dan is er niks aan de hand en mis je niks van het verhaal."

John Wick duurde eigenlijk nog langer
Stahelski ging nog verder met zijn verhaal en vertelde dat de film eigenlijk nog langer duurde. "Ik was niet van plan om de twee en een half uur aan te tikken, maar we wilde de wereld en de personages vergroten."

"We hadden een script van 135 pagina's en de originele versie was 3 uur en 45 minuten. We hebben er een uur uit moeten halen. We hebben nog versies geprobeerd van 2 uur en 10 minuten of 2 uur en 20 minuten maar dat was allemaal verschrikkelijk. Dit is was uiteindelijk de beste versie."

Was zo'n lange speelduur echt nodig?
In Chapter 4 zijn er veel personages en dingen in het wereldje wat wat uitleg nodig hadden. Had de speelduur korter geweest was het waarschijnlijk wat haastig overgekomen en was het een stuk rommeliger geweest.

Wat betreft de reacties heeft de film nog geen last van de lange speelduur. De Tomato score op Rotten Tomatoes blijft rond de 90% zitten en dat is verre van slecht. Wil je John Wick: Chapter 4 zelf zien, dan kan dat nu in de bioscoop.NieuwsFilm